Efter endnu en nat i den overdøvende larm fra aircondition og midnatssolen skær, vælger bevist ikke at trække for, fordi jeg skal på tur, så det bliver hverdag, samt jeg elsker at føle, naturens døgnrytmer, det påvirker ikke min søvn meget.

Det var op til en dag uden de store planer, jeg har forsat en liste men små ting jeg skal have, undersøg og se, men der er ikke noget tidspres endnu.

Efter min morgenmad, med kontortid og Skype samtaler samtidigt, fortak jeg til hotelværelset, til en omgang styrketræning, nørde ting og et bad.

Tiden var til endnu en by tur, først banken for at hæve penge, det kunne jeg kunne automateren, så små beløb afgangen.

I dag hoppede jeg på bussen, en dagsbillet koster den store formue af 3$. Tog turen ud i dele af byen jeg ikke havde set før, jeg bliver forsat overrasket over hvor fattigt og faldefærdigt mange steder ser ud. Det var også en helt anden salgs mennesker der var med bussen, enten studerende eller virkelig skæve typer. Var en ung knægt, i comboybukser, men ordentlig kæde til pungen, på overkroppen bar han en ærmeløs skjorte, have store bakkenbarter og en kæmpe kniv i bælte, havde helt lyst jeg at råbe JiiHaaa. Lidt synd han havde glemt at træne lidt vægte.
Ud over det var der mange mænd med meget stort skæg, de fleste enten langhåret eller helt skaldet. Herligt med noget anderledes liv omkring mig.

Jeg stod af ved det store museum ude ved Universitet, hvor jeg var en af de første dag og købe kort. Brugt 1,5 time på at dykke ned i Alaska’s historie, dyre- og planteliv. Et ok museum, jeg var bare ikke i humøret til det, jeg plejer at læse alt når jeg på museum, men I dag, kunne jeg se jeg viste meget af det, fordi jeg har læst så meget om Grønland.

Jeg sprang på bussen igen, mønstret med folk var det samme, det sjov er også alle snakker med hinanden og udveksler høfligheder, det skulle de lige prøve på i Danmark.

Biografen trag mig ud af bussen og slæbt mig ind til og se X-Men. Lidt svært at modstå når der ikke er så meget at lave. Det er en god biograf med god lyd og billede. Det koster godt nok helle 9$ at se en film. Helt utroligt i forhold til der hjemme.

Efter en tur i et andet univers gik jeg hjemad, gik ud i en anden del af byen, for at tjekke det hele ud. Ingen ændring Ingvorsen det så ud, så huse der var beboet, jeg er glad for jeg ikke skal bo i om vinteren her oppe.

Var lige et smut i en af friluftbutikkerene, skulle lige bruge et par vandtætteposer mere. En mandlig eksepedient på omkring de 70-75 år, blev med at sige tak for jeg kikkede ind, 3 gange på vej mod kassen, fik helt stres så fik ikke set meget.

Resten af aften gik med min iPad i hånden, mail skal svares, jeg henter artikler, bøger og hvad jeg kan finde om Alasaka ned, så jeg kan blive klogere på turen.

Nu kan jeg mærke restløsheden komme kravlende ind under huden, glæder mig til at kom ud og være i natur og begynde på det rigtige eventyr.

Erik

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020