Krydsning af Grønlands Indlandsis 2014, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen. Krydser højste punkt, fra v mod h, Søren Norman Sørensen, Mikael Tøxen Kristiansen, Elisabeth Sillehoved Andreasen, Mathias Barfod, Jesper Kiwi Hirtsgaard, Jesper Lund Nielsen, Thomas Kjerstein, Nicolai Høeg Pedersen, Hanne Haldan, Tine Henriksen, Erik B. Jørgensen

Krydsning af Grønlands Indlandsis 2014, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen. Krydser højste punkt, fra v mod h, Søren Norman Sørensen, Mikael Tøxen Kristiansen, Elisabeth Sillehoved Andreasen, Mathias Barfod, Jesper Kiwi Hirtsgaard, Jesper Lund Nielsen, Thomas Kjerstein, Nicolai Høeg Pedersen, Hanne Haldan, Tine Henriksen, Erik B. Jørgensen.

Tænderne klaprede igen i nat, da det atter var minus 30 grader. Kulden kommer snigende ind om aften alt brænder når vi rør det, på grund af kulden. Men selv om det er koldt skal vi oppe og af sted.

Tingene går sin stille gang hver morgen, alle har deres at gøre. Vi kom af sted som altid kl. 0935. Vi ramte med det samme ind i masser af vindskagler i sneen, så vi bumpede op og ned, flere var trætte, så det dræbte tempoet. Vi var ikke de bedst til at hjælpe hinanden i dag, de fleste har nok med at klar deres egen verden.

Heldigvis kunne vi igen nyde høj sol og næsten ingen vind, vi sled os op ad, forbi det en bump efter det andet, men kun med en hastighed på 2,9 km/t. Selv med den hastighed lykkes det os i høj sol, med holde hænder at nå vores højeste punkt, summit, hvor det blev til gruppe billede, endnu et mål er nået. Nu er det ikke sådan vi bare løber ned ad, de næste man km, går vi i samme højde, lidt op og lidt ned.

Nu ligger vi endnu en gang i vores teltet og gør klar og håber på en lidt lunere nat.

I morgen går det nedad, juhu.

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 20. april

Dag / Lejr: 20/18

Pos: N 66 18 42,1 W 43 26 53,9

Distance / Højde: 21,5, 29 meter op, ligger i 2466 meter

Føre: Masser af vindskagler, bumper op og ned.

Vejr: Minus 30-15 grader. Høj sol, vindstille til let brise fra Nord. Få skyer. Super flot aften

Sigt: 2-5 km mellem bakkerne.

Deltager: Thomas Kjerstein. Krydsning af Grønlands Indlandsis 2014, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen.

Deltager: Thomas Kjerstein. Krydsning af Grønlands Indlandsis 2014, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen.

Indlægget er opdateret: 5. januar 2022