Efter alle morgen rutinerne, ned pakning, kunne vi gå klokken 0930. Det var køligt men flot sol og tynde skyer. Så snart vores kroppe begyndt at arbejde rytmisk der ud af, begyndt sveden at dukke frem på panden, stille og roligt satte det sig som is i hård, skæg og tøjet, som en lille hilsen, så vi kan huske hvor vi er.

Nu er ispunklerne stort set væk, der er enkelt små klatter rundt omkring, men bakkerne stiger forsat og vil være det mange dag endnu. Vi kan tydeligt mærke når det bliver stejlt, kroppen arbejder hårdere, tempoet falder og det føles som makker bag ved har lagt sig på ens pulke. Hvis man så lige rammer en vindskagle og pulken sætter sig fast, skal der virkelig trækkes igennem.

Vi gik som altid den en time efter den anden, vi lykkes stort set at holde den på 2,9 km/t i timen. Det er ok for tidspunktet på turen, vi er forsat alt for tunge og det går opad.

Jeg prøver hele tiden at justere tempoet så det er så ens som muligt igennem dagen, fordi det er pænt svært for dem der går foran ikke at blive opstemt af udsigten og øge tempoet.

Efter hver time holder vi 10 min pause. Her drikker vi sportsaft og spiser af vores godte poser. Vi har to slags poser, en med slik, rosiner, peanuts, en masse chokolade, Ritter Sport og en masse kiks. Den anden er nøddeblanding af mandler, hasselnødder, abrikoser, dahler, peanuts, M&Ms og masser af kiks. Der skal en masse energi til.

Jeg råber 10 min når sidste person er ankommet i vores formation, 5 min og 2 min, så er det tid til at tage dunjakke af og gøre klar igen.

I de 10 min skal man nå at spise, drikke, tisse, ret tøj, osv.

Midt på dagen har vi 15 min pause, fordi her spiser vi havregrød, så der er lidt mere at tag af.

Sådan forløber vores dag. Igen i dag kom varmen efter en 4 timer og bakkerne holdt ikke op, så det kostede en masse sved, har også kostede lidt vabler og skrammen.

Vi gik samlet 6,5 time + pauser, i det flotteste vejr. Vi kommer godt fremad, det ser forsat godt ud.

Efter teltene var sat op og toilet bygget, kunne vi alle gå i teltene og fordøje dages indtryk, tørretøj og lade op til endnu en dag i morgen.

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 5. april

Dag / Lejr: 5/5

Pos: N67 04 02,0 W 49 04 03,2

Distance / Højde: 19,3 km. Gået 1354 højde meter op til 1102 meter.

Føre: Hård sne med lidt løs sne i mellem. Til tider en del vindskagler der tager lidt kræfter, en del bakker.

Vejr: Minus 15 til 5 grader, noget varmere i solen. En del tynde skyer

Sigt: 2-6 km, svært at se mere når det går op og ned. Samt svært at vurder afstande.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020