Selv om vi snart har skrevet det mange gange, så blev det en rigtig kold nat. Denne gang ny rekord på vores tur minus 30 grader inde i min lille kasse inde i teltet. Det gav en anderledes nat til mange.

Dog kunne vi stå op til den flotteste morgen, høj sol, helt vindstille, der var ikke en lyd, hvad mere kunne vi ønske os. Det var også Mathias fødselsdag.

Da alt var pakket kunne vi for en gangs skyld bevæge os af sted, med hætterne ned og lang sigt. Det eneste der kan ødelægge billedet lidt, er de mange skavler der er kommet siden sidste storm, så vi bevæger os igennem en noget bumlet terræn, det tager kræfter og toppen af farten.

Det blev en rigtig slider dag, men forsat så dejligt med det gode vejr, midt på dagen kom der en let vind fra Nord, der gjorder det lidt køligere.

Efter vores vanlige 7 omgange af en time, slog vi lejr. Det er sidste gang vi går 7 omgange, nu begynder vi at øge, da vi regner med og håber på at runde det højeste punkt på vores rute i morgen.

En herlig aften har vi nu, det føles ikke så koldt endnu og vi nyder lyset. Lyset tiltagende helt vildt hver dag, vi startede med mørke aftener med Nordlys, nu er det helt lyst når vi vågner og lidt tusmørke når vi går i seng.

DYE II og toppe af vores rute, er altid den sværeste tid på ekspeditionen, der er langt endnu og det er svært at se en end på det. Heldigvis er humøret forsat højt og om få dagen kan vi lugte enden, selv om der er meget laaangt endnu. I dag har vi lige rundet halvdelen af de km vi ca. skal gå. Håber på at være nede om 10, max 12 dage. Men det er Grønland lads os nu se.

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 19. april

Dag / Lejr: 19/17

Pos: N 66 20 24,9 W 43 55 08,5

Distance / Højde: 20,5 km, 17 højde meter, ligger i 2437 meter.

Føre: Pletter med hård sne, en masse mindre vindskagler og snedriver, forholdsvis hårdere.

Vejr: Minus 30-10 grader. Høj sol. Vind stille til let brise fra Nord. Sky frit over os, i det fjerne lave skyer

Sigt: 1-4 km mellem bakkerne.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020