20120625-210423.jpg

Dag 20
Lejr 16
16 km 0950 – 1500
Aften gik med at Karen hun kæmpe og så iPad. Jeg læste og skrev. Vi lage os samtidigt kl 2330.
Havde en god nat. Op kl 0750. Som altid gik rutinerne i gang. Med morgenmad, toilet, pakke og gøre alt klar. Det var allerede strålende solskin og vindstille. Så vi lage begge ud i t-shirt kl 0950. Helt fantastik vejr. Havde været lidt vind i nat men forsvandt før vi stod op.
Vi padlede der ud af. Karen var som altid i gang med at tømme hendes poser med slik, kiks, osv. Ellers bar ud god til at padle og lege. Som vaske padle, vaske den skov af pinde hun snart har fyldt kanoen med. Lærte hende at dyppe sin cap i vandet. Så den kunne køle hendes hovede. Det synes hun var mægtig hyggeligt så den blev nærmeste vasket. Ellers stod hun op og fortalte mig om hendes anden far, fra før hun voksede nedad og kom til os. Hvor hun kørte hundeslæde i Tyskland, osv. Fortalte nok røver historier en halv time. Selvfølgelig var der os vores pause snak så holdt en efter 50 min, frokost efter to timer tog 30 min på en ø. Vandet var forsat som et spejl hvor vi kunne se de få skyer og det var en 20-25 grader. Pludselig manglede Karen sin cap, kikkede over skuldren, den lå i vandet 20 meter bag os. Virkelig heldigt, tilbage og samle op. Ellers var vi i
I den helt store sø, heldigt det forsat er godt vejr. Mødte kun to både og så som altid en del hytter. Men er ikke ret mange.
Karen begyndte at spørge om hun måtte tag billeder med mit kamera. Men det må hun kun på land. Så vi holdt en pause og hun fik mit vandtætte reserve kamera spændt fast omme ved hende. Hun tog billeder. Desværre gik strømmen efter en time. Så blev hun sur vi skulle bare i land nu og skifte, nægtede fordi kun 20 min til lejr. Så vi fik lige en kamp. Men da vi slog lejr på en mindre ø, var humøret i top igen.
Igen idag så vi måger, ænder, Ravn, 3 rener, osv.
Gik i land kl 1500 og begyndt at slå lejr stille og roligt. Vi tog os en stille eftermiddag. Der var kommet skyer ind. Vi fik lidt madder i teltet, Karen så iPad, jeg ordnede kort og tegnede. Så legede vi lidt. Gik en tur, fiskede og lave bål. Men en utroligt stille eftermiddag men også rat for en gangs skyld.
Spiste aftensmad ude og midt inde. Fik vasket Karen og skiftet underbukser.
Nu kæmper Karen som altid, men har fået børstet tænde og lagt sig med sin iPad. Jeg skal læse, skrive og hygge.
Endnu en pragtfuld dag på tur er gået. Halv vejs nærmere sig med hastige skridt. Er forsat meget overrasket over hvor let det går med Karen. Vi er Indda begyndt at give krammer og et nys. Samt jeg skal holde hende i hånden når vi sover. Ting der kun var forbeholdt mor der hjemme.
Sol celler, Brunton
Hvordan går det så med strøm. Super er det korte svar. Jeg har to 25 Wat solcelle lameller med og to batteri enheder. To forskellige mærker for at teste op mod hinanden Brunton og PowerGorilla. Begge virker super med hver deres særheder. Den ene ligger på toppen af kanoen i løbet af dagen og begge er ud når vi er i land. De holder vores iPad med strøm, telefon, iPod samt jeg har faktisk ladt videokamera batterier flere gang. Men kan godt komme i strøm problemer de dage hvor der har været vejrfast, da de ikke lader ret godt der. Men virker efter hensigten. Med et panel per person.
Jeg har også en lille solcelle panel og batterienhed i et med fra Brunton, til min telefon virker faktisk ok efter hvor lille det er. Har endda fået pænt meget vand og virker forsat. Men mere fyldte gørende tilbagemelding efter turen.
Mvh
Erik

20120625-210514.jpg

20120625-210605.jpg

20120625-210658.jpg

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen