I denne historiefortælling, fortæller jeg om et sjovt og noget uventet møde mellem min datter og jeg i en dobbelt havkajak og et rådyr med to små lam, på en strand nær Middelfart. Min datter og jeg var lige startet på kajakdelen, under vores “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Danmark“.

Vi havde vandret i Vestjylland og mødt odder, bæver, ulv, grævling, kronhjorte, dåhjorte og meget mere. På vores cykeltur ad Hærvejen, fra Frederikshavn til Grænsen til Tyskland og videre til Faaborg på Fyn. Her så vi også en masse dyr, men mest landbrugsdyr, med vi så også en elg i Lille Vildmose.

Målet på vores kajaktur, var at padle i det Sydfynske Øhav. Her ville vi gerne se marsvin og sæler. Marsvinene så vi allerede da vi kom med kajakken. Så på først dag, havde vi ikke lige regnet med at det skulle være et rådyr med lam, vi skulle se.

Da vi havde forladt Middelfart og var på vej ned gemmen Lillebælt, pludselig så vi noget bevæge sig på stranden på den anden side en 250 meter fra os. Jeg kunne med det samme se det var et rådyr. Jeg aftalte med min datter Karen, 9,5 år, at vi padlede tætter på, men vi skulle være stille. Når vi var tæt på ville jeg stoppe med at padle og lad kajak drive frem til rådyret. Aftale var på plads og vi padlede frem mod rådyret.

Kort efter kunne vi begge se der også var vedhæng i form af to små søde lam. Karen pegede og smilede over hele hovedet. Vi gled og drev tættere og tættere på. Jeg havde fået kameraet frem og kunne tag billeder af de to små lam, der løb rundt om legede på stranden, helt ned til vandet.

Moren gik stille og roligt i kanten af stranden og græsset. Det var som om vi ingen trussel var, når vi kom fra vandet. Vi lå 10 meter fra dem og så på dem. Efter en 5 meter trak moren ind i skoven og de alle tre forsvandt stille og roligt.

Da de var væk, gik snakke mellem min datter og jeg. Sikke en vil oplevelse. Tak.

Senere var vi også heldige at se sæl, så vi også nåede vores mål her.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen