Sidste dag på Yoga lærer uddannelse ved Hamsa

 

Så kom sidste officielle dag på vores 200 timers Yoga Lærer Uddannelse, hos Hamsa Yoga Studio, Anusara inspireret. Nu er 3 gode uger i Indien og 5 dejlige dage her i København vel overstået.

Denne sidste og 5. dag i København, blev indledt med en rask cykel tur fra Lyngby til Nørrebro i selskab med Tine. Dog kom der et ”naturligt” stop, da mit forhjul blev fladt rimelig hurtigt. Da der ikke var så langt, ville jeg pumpe det, men det viste sig at ventilen var knækket af, så jeg måtte skifte slange. Tine sendte jeg videre. Så måtte jeg kæmpe med det. Men det lykkedes. Jeg nåede dog først ind til Hamsa kl. 8, hvor vi skulle starte. Vi skulle selv styre de to timer fra 8-10. Jeg havde forslået, at vi kunne tage noget fra vores eksamen program, i de små 7 min vi hver havde. Da jeg kom ind i lokalet, var det vedtaget og første person var på. Tine havde været så sød at lægge min yogamåtte ud. Så jeg kunne være med, uden at larme – ok, næsten uden at larme, for gulvet i Hamsa knirker godt nok meget.

Det blev en overraskende god lektion. Alle på uddannelsen er blevet meget bedre til at undervise og var hurtige til at byde dem til i den mest hensigtsmæssige rækkefølge. Jeg var på i slutningen, da jeg havde hofteåbnere. Fedt lige at prøve min eksamensstilling af, selv om det ikke er sikkert, at jeg kommer op i den.

De to timer gik lynhurtigt. Vi nåede ikke at afslutte lektionen, så vi måtte skifte lokale, da der skulle et andet hold ind, før vi kunne afslutte.

Pause gik stille og roligt, med lidt mad, the og hygge. Er altid mails osv. der skal ses på.

Fra 11-13 kom Simon og tog styring igen. Vi skulle prøve at se på undervisning, folk der have bind for øjnene. Vi fik bind for øjnene, og Simon underviste i 40 min. Sjovt at se kroppen reagere på at få fjernet en så vigtig og essentiel sans i yogaen. Nu arbejdede musklerne meget hårdere, balancen blev udfordret, og det krævede fuld koncentration. Det blev en mere indadvendt klasse, men hård. Bagefter fik vi snak om de virkemidler, der kan være i at tage en sans fra eleverne. Så skulle vi undervise i små grupper af 4, var sjovt at prøve. Jeg skulle være meget præcis i, hvad jeg ville have folk til, men jeg blev også mere blød og rolig i min stemme. Sjovt at se virkningen af det og de gode tilbagemeldinger. Fik lige et ekstra værktøj til i min værktøjskasse; min stemme betoning. Det blev også en overraskende god lektion.

Frokostpause, var stille og rolige igen.

Dagens sidste lektion kl. 14-16 var delt op. Den første del var med Soham, hvor vi underviste i vores eksamen grupper til i morgen. Vi var 5 personer; 1 underviser og 4 elever, jeg fik ca. 4 min at undervise i. Men dejligt lige at se gruppen sammen samlet, før det går løs i morgen.

Sidste time var spørgsmål og opfølgning på det hele. Så var det slut. Det var de 200 timer.

Nu venter finalen i morgen.

Her fra gik det til Lyngby igen, til indkøb, madlavning, X-faktor i baggrunden, arbejde, osv.

I morgen venter eksamen, med mit hold fra kl. 1330 til 1600. Jeg skal op sidst. Har det super med eksamen. Jeg er spændt, og så tilpas nervøs, at det er godt. Glæder mig til at få sat et godt punktum på det her. Så må jeg se hvor meget jeg får det brugt, ud over min egen træning.

Erik

Indlægget er opdateret: 23. december 2017