Dygtig mig. Det lykkes at være i seng kl. 23. Sov som en drøm til jeg skulle op kl. 6, det var hverken min drøm eller min krop enig i. Men jeg kom op og i gang.

De andre er noget plaget af myg, der er her. Men de er meget små, jeg bliver også stukket lidt, men meget lidt. Samt jeg mærker det ikke og de klør ikke. Det er jo dejligt.

Efter noget morgenmad og tasken var pakket. Gik Tine og jeg som altid en tur, for at vågne, samt få lidt indtryk af det her forholdsvis lille område vi bor på.

Dagens tema til meditation og time efterfølgende var ”Open to Grace”. Det er et af de 5 overordnede principper i Anusara Yoga. Det handler om at skabe ”fundament” i vores stillinger, så der er noget at bygge op fra. Men det handler også om at skabe rumlighed, åben hed i krop og ”smelte hjertet” ind i stillinger.

Giver nok ikke den store mening når man ikke har prøvet det.

Det fede ved Open to Grace er, at det skaber så meget bedre stilling. Så et super værktøj.

Men først var det meditation med Simon, også med temaet Open to Grace, at finde lidt dybde. Så jeg var spændt. Vi startede med at side lidt, samt lide vejrtrækninger. Endnu en gang var der, en kropsscanning fra tæerne og op. Det var meget letter for mig i dag, fordi vi skulle forstille os vi gik en et barn, rundt i huset, fordi barnet var bange for uhyre. Så vi måtte åbne alle skabe, døre, osv. for at vise og lyse op at der ikke var nogle bøhmænd.

Af en eller årsag fungere det bedre for mig. Dog faldt jeg i og fik lige nævnt alle muskler og knogler, efterhåndende vi kom forbi.

Efter meditationen, gik vi stille og roligt over i kropsøvelser. Flere var påvirket  psykisk af meditationen og lidt rørte. Så der var en speciel stemning. Så vi kørte på meget simple øvelser, men med fokus på at skabe fundament, slap af i hovedet og lad ens vejrtræning påvirke stillingerne.

Blev en fantastik time, fordi jeg kunne nørde helt ned i detaljerne, når der var tid til det. Men muskelspændinger, osv. Samt prøvede virkelig at slappe af i ansigtet. Så der ikke var skærebrænder ansigt når det var hårdt.

Så tide fløj af sted. Måtte dog lige lege lidt håndstand før vi kunne gå til formiddagspause.

Jeg var lige forbi skrædderen igen for at få lavet noget træningstøj, fordi det han laver er godt og billigt, så dumt ikke at få lavet noget af det jeg er glad for. Jeg så hans husalter over døren, så han fortalte mig det skulle holdes rent og flot så gave det lykke.

Senere skal jeg også købe en gave til min datter, en rigtig indisk kjole, i rød med guld. Tror ikke Kirsten vil have noget, har ikke rigtigt hørt noget.

Vi er altid nogle stykker der spiser morgenmad på hotellet da det er med i prisen. Så før vi har spiste, været på toilet, så er tiden gået.

Så var det tid til anatomi igen, først var der prøve i muskler, knogler og lidt sener, mv. Tog 20 min. Så gennemgik vi nervesystemet. Samt vi prøve at ”stikke” hinanden med to spids genstande, så skulle vi mærke om der var en eller to. Fingeren var vildt følsomme, hvor mod andre steder, var det svært at mærke forskel. De timer går også altid stærkt.

Altid er vi en lille flok der afslutter med håndstand og hovedestand. Det sjove er at flokke stille og roligt bliver større og større.

Tine og jeg valgte at stoppe på en lille restaurant på vejen hjem. Den som jeg var på i går. Her spiste vi lidt. Hun gik videre hjem og jeg gik tilbage til yoga stedet. For at læse og ordne lidt små ting. Kan godt lide at få lidt overblik i pauserne.

Dages sidste time, var første med begge yogalærer, Soham og Simon. Vi gennem gik prøvede fra i går, snakkede vores morgen sektion igennem. Så gik Simon og Soham gik ”Muskulær energi” igennem, som handler om at bruge muskelspænding i stillingerne. Ved at kramme musklerne ind til knoglerne, og ind mod midterlinjen i kroppen. For tilslut at trække energi ind til et fokus punkt i kroppen. For at skabe længde og energi i stillingerne. Det gennem gik vi i teori, samt vi prøvede det i forskellig stillinger. Vupti så var der gået 2,5 timer og klokken var 1730.

Jeg behøver vil ikke at sige at vi øvede håndstand, osv. Samt der var to Vivi og en af de andre Tine’er som arranger en tur til en theplantage, mv. på søndag vores fridag. Tager godt nok hele dagen, så var lidt i tvivl men skal også ud og se noget andet. Tror nok vi bliver en pæn folk der skal af sted.

Tine og jeg gik en ny tur hjem, via de små stier rundt mellem husene op og ned over bakker. Et helt labyrint system. Vildt spændende og hyggeligt at komme ud i de lidt mere normale beboelseskvarterer. Vi endt sørme tilbage på stranden, bare i den anden ende. Så vi var vel hjemme kl. 1820.

For mig var det tid til en dejligt køligt bad og skrive lidt.

Så mødes vi 15 ud af 16 deltager på det vegetariske restaurant, til aftensmad og hygge.

Efter det stod det på en god times øvning i Yoga Stillinger med Tine, på altanen ved vores værelse. Går stille og roligt fremad. Men skal kunne 47 stilling på Sanskrit, så det er lidt op af bakke. Men kommer.

Aften slutter altid med jeg skal ud og gå kort for at sende det her. Endnu en hektisk dag er over, men hold kæft hvor er det fedt og hyggeligt.

Erik

Indlægget er opdateret: 23. december 2017