Grønland Indlandsis krydsning 2013, med dit eventyr. Ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, Michael Kim Jensen, Pernille Hansen, Anne Marie Dahler-Larsen, Julie Krogsgaard, Vagn Hansen, Kenneth Dankleff Lagstrøm, Søren Nielsen, Torben Grøn-Jensen og Jesper Sejberg Christiansen

Fra venstre mod højre:
Ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, Michael Kim Jensen, Pernille Hansen, Anne Marie Dahler-Larsen, Julie Krogsgaard, Vagn Hansen, Kenneth Dankleff Lagstrøm, Søren Nielsen, Torben Grøn-Jensen og Jesper Sejberg Christiansen

Tænk sig vi kunne vågne op til endnu en solskins dag og helt vindstille, vi må være født under en heldig stjerne (men de har også mig med).

Som altid gjorder vi klar, Kenneth og jeg rendt sammen på toilet igen igen, jeg var først.

Vi kunne bevæge os videre i dag som alle andre dagen. I dag var det bare ekstra varmt. Det gjorder at der røg noget tøj ved først hvil. Jeg selv smed mine skalbukser og gik i lange underbukser og shorts, en trøje og en løbeoverdel. Den eneste der nægter at tage tøj af er Kenneth, han har smidt en tynd trøje, men fleece og stor jakke skal han have på.

Vi kom godt fra start, alle prøve at styre tempoet i dag men vi lage ud med 2,9 km på de 45 min og den hold vi bare dagen igen, pas efter pas, sådan. Det hjælper rigtig meget at det ikke er så koldt og at vi holder den samme hastighed, så bliver man ikke så træt.

Vi er flere der begynder at få små tryk skader, mini vabler og hvad man kan forvente. Jeg fik rendte mit ved at sætte tap på i en pause. Men det er hvad der sker når vi skal gå dag efter dag.

Dagens mål var at runde vores højeste punkt på turen, hvor det er, er ikke let at finde ud af, fordi i 3 timer gik vi ikke højde meter op eller ned. På et tidspunkt erklærede vi at nu var det og tog nogle billeder, nu skal vi nedad. Det højeste punkt er omkring 2470 meter ser det ud til, måske vi har været lidt højre, men forventer det går ned ad fra nu. Stille og roligt de næste dage, men så kommer der fart på.

Over middag blæste det op, så var det på med alt tøjet igen. Vinden tog til og til. Efterhånden kom der fygesne, men det var rygvind så det var bare videre. Vi klarede alle de 9 omgang i fin stil og hele 26,2 km. Det er så fedt at vi er kommet så hurtigt i tempo, det lover rigtig godt. Nu håber vi vejret holder sig noget lunde de næste dag, da vi skal få noget vind, men rygvind, så vi skulle kunne komme videre.

Desværre viser Indlandsisen sin alvorlige side her ude, der er reddet 4 ekspeditioner indtil videre. En er omkommet, da de mistede deres telt og af en eller anden grund ikke gravede sig ned. En frys ihjel og de to andre er meget forkomne. De andre er småskader brækket ben, osv.

Men det viser bare at det gælder om at være godt forberedt og have heldet med sig. Man siger heldet føler dem der træner og forbereder sig godt, det regner vi med. Vi har det super godt og uden skader skal vi nok komme ned.

Nu skal vi pleje kroppen her til aften, før den står på 9 omgange i morgen igen.

Dato: 1. maj.

Dag / Lejr: Dag 23 / Lejr 20

Pos: 66 16 40.4 / 43 27 55.3

Distance / Højde: 26,2 km, 2470 højde meter (gået 49 højde meter op.)

Føre: Halvt hård sne og vind skagler i sne, en del som de andre dage.

Vejr: Omkring minus 5-8 grader. Morgen vindstille, skyfrit og sol. I løbet af dagen, mere og mere vind. Til slut 12 m/s fra nordvest og snefygning. Til morgen skyfrit men i løbet af dage flere og flere lang vindskyer, men sol hele dagen.

Sigt: ubegrænset til at start med. Til slut 50-100 meter sigt.

Erik

Indlægget er opdateret: 4. januar 2022