Det var helt gråt i gråt, da vi stod op. Skyerne var lave, og der lå tåge, der hindrede udsynet til modsatte side. Til gengæld var der ikke en vind, Yukon River var flad som en pandekage.

Vi fik gjort klar, afleveret affald og fik en snak med Chris, 35 år (eskimo) som var ingeniør på fiskeopkøbs stedet. Han stod for at lave is, og passede stedet fra klokken 20 til klokken 8 morgen, 7 dage om ugen, fra slutningen af maj til først i september. Det er noget af et arbejde med over 90 timer om ugen. Om vinteren var han lærervikar på skolen. Ellers var hans store interesse af løbe maraton, rundt i de forskellige stater. Han havde løbet 16 maratons i 16 forskellige stater, og han håbede at han kunne komme rundt i alle staterne. Sjovt at høre om, da det er en af de første lokale vi hører om, der har en sportslig fritidsinteresse.

Vi padlede ud i det grå og nød at være afsted igen, især da vinden kun var svag. Vi var stort set heldige hele dagen, at det holdt tørt. Vi fik nogle enkelte støvregnbyger. Dejligt fordi vejrudsigten sagde regn de næste dage, hørte v fra de lokale.
Vi fik efter omstændighederne en fin tur, vi fik lidt sigt og lidt højde på skyerne. Efterårsfarverne har for alvor fået fat i buske og træer, det giver nogle flotte farver.
Der var ikke så meget dyreliv i dag, lidt rovfugle, enkelte ravne og måger. Samt de mange gæs der er her for tiden, de flyver dog på lang afstand, grundet de er jagtet for tiden.

Vi så faktisk hele tre fiskelejre, hvor der var folk i, det er længe siden, vi har set nogen ved de mange hytter og skuer, der er rundt omkring.

Vi valgte også i dag at padle det meste af tiden i en lang “slough” ca. 100 m bred, det er de flodløb, som løber bag større eller mindre øer parallelt med det store hovedløb af Yukon, det er meget hyggeligere og dejligt at have noget at se på.

Selv om det på den måde gik godt, så var der også en lidt afdæmpet stemning. Tine er ved at være slidt og trætheden melder sig tidligere. Og vi ved begge, at vi er meget tæt på målet. Det mål der har ligget foran os i over 2 år.
Det er super fedt at vide, at vi er så tæt på, nu skal det sidste stykke klares uden uheld. Dog kommer glæden og stoltheden ikke frem, nu er det bare den her mathed. Jeg oplever det altid på mine ture, så det er der ikke noget nyt i.

Matheden kommer for mit vedkommende af, at jeg på en måde glæder mig til at nå i mål og vide, at vi klarede det. Men på den anden side venter hverdagen og bøvlet med at få kajak og os selv ud herfra. Vi skal sige farvel til en tryg og dejlig hverdag herude, hvor livet er meget simpelt, dejligt og med mange oplevelser.
Glæden ved at klare en tur, kommer først et par uger efter, og især når jeg laver foredrag og begynder at fortælle, så oplever jeg det hele igen, dyrene, naturen og vores mange fælles oplevelser. Jeg kan se det er stort, det vi har gjort og oplevet, men for nu er det matheden.

Vi slog lejr da vi var ved at være ude af sloughen og synes vi havde gjort det godt. Vi er blevet vasket og har jagtet huller i vores oppustelige underlag. Begge vores oppustelige underlag har mistet luft de sidste to dage efter at have holdt så godt i flere måneder. I nat var vi begge oppe og puste luft i 4-5 gange. Lidt pudsigt, at de er får hul samtidig. Vi havde mistænkt underlaget i en af lejrene, men vi har fundet nogle småhuller i sidesvejsningerne. Nu håber jeg, at jeg kan få dem lappet godt.
Ellers står den på hygge. Vi skal huske at nyde de sidste dage fuldt ud.
Erik

Dag/lejr: 76/65
Km/km ialt: 54,0/3143,0 km padlet (vandret af Chilkoot Trail 64,7 km)
Højde vi ligger i: 5 meter
Vejr: 13-15 grader. Overskyet hele dagen, enkelte byger med støvregn, svag vind.
Pos: Se under ”GPS-kort”, for at følge vores rute.

Samarbejdspartner, Yukon River

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen