Det blæste godt nok meget op i nat, det ruskede noget i teltet og snefygningen der hammerede mod teltet. Nede fra soveposens dyb, tænkte jeg godt nok på om det ville føre til en vejrfast. Tidligt på morgen kunne jeg heldigvis se solen på teltdugen, så sigten måtte være ok. 

Da vi stod op, var det en frisk vind og godt med snefygning, dog var det varmt, kun minus 4 grader. Det gjorde toiletbesøget mindre ubehageligt. Vi drog af sted i en god sidevind, der heldigvis lige nøjagtig kom en lille smule bagfra, så næsen ikke er ved at falde af. Ellers var det dejligt behageligt at gå i og sigten var god. Is landskabet er flot, med den lave snefygning og det let kuppet terræn. 

Rimelig hurtigt begyndte vinden at lægge sig, så var det om at få varmereguleret løberne, gerne lidt før man har lyst i pauserne, fordi pludselig bliver det lynhurtigt alt for varmt. Tom og jeg havde i morges snakket om, vi skulle tag et lag uldundertøj af på benene, så vi kun havde Aclimas lange netunderbukser på, jeg tog chansen og blev belønnet, så jeg har hele dagen, snakket om hvor koldt jeg havde det, mens sveden haglede af Tom. Vi fik det faktisk super varmt, som de sidste mange dage, i en god time, var det alt for varmt, skiene begyndt at klampe lidt, det her med der sætter sig sne under skiene. Heldigvis kom en sky og gjorde det bare lidt køligere og reddede os. 

 Vi fik dog lidt modgang, da Nadja desværre ikke bliver bedre, kroppen siger helt fra. Så vi har måtte aflaste voldsomt, så alle vi andre fik en del kg, så det blev en tung dag. Selv om det var varmt og med ekstra kg, kunne vi holde farten rimeligt, så vi nåede de 30 km. Vi nåede ikke at se bjerge i dag, da der var nogle lave skyer længere fremme, det er her vi plejer at se dem. 

Det var sejt af holdet i dag, at hjælpe hinanden og tage en del kg, selv om man er træt og drømmer om at blive lettere og køre hurtigere. Og Nadja må hver dag må slæbe sig igennem helt udmattet. Det gør også at der bliver spist igennem, vores slikposer og kiks bliver spist, og når vi er i telt, så spiser vi hele tiden. Så snart aftensmaden er spist, kører hånden til det overskydende slik og kiks Det er ca mellem 2,5-3 gange så meget mad vi spiser om dagen, end vi ville gøre der hjemme. 

Vores plan ser forsat ud til at holde, vil vejret det og få vi ikke flere skader, burde det være slut om 3 dage. 

 Erik 

 Dato: 26 april 

Dag/lejr: 25/24 

Km/km i alt: 30,0/479,6 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 1540 

Vejr: 0 til minus 4 grader. Få skyer over os, masse af sol. Lave skyer langt foran os. Frisk vind til vindstille. 

P.S: • Husk at følge med, undervejs på vores GPS-kort, hvor du kan se LIVE hvordan det går: komud.dk/gps-kort/ •

Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022