Dato: 6. juli 2011
Lejr / dag: Lejr 71 / Dag 93
Sverige Lejr 8 / Dag 8
Pos (google):  56 03 38.2 / 12 40 48.9 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  27,7 km (i alt 3167,4 km)
Distance roet i Sverige: 408,4  km (i alt)
Rotid: 5t05m (05.40 til 10.45)
Vejr:  2/8 til 1/8 mellem, sol. Vindstille til 2 m/s fra syd. 20-26 grader
Bølger havblik
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)
 

Fik hygget lidt før der skulle soves. Har fået lidt små sår i led, fordi mit tøj har for meget salt i sig, træner til at blive vaske, så de blev smurt. Kunne lægge mig kl. 20.50. Som altid op kl. 4 gav mig god tid fordi skal ikke langt i dag. Så kunne ro ud kl. 05.40 og forsætte mod syd nu med Danmark på højre hånd. Der over roede jeg sidst i feb. 2010 godt pakket ind i is og med kulden over mig, noget af en kontrast til nu. Solen var frem næste med det samme og jeg lage ud uden jakke kun i lang ærmet trøje. Der skete ikke så meget, lidt fugle, ellers var der helt dødt, så hørte lidt musik og podcasts. Kom forbi nogle hyggelige byer og en del strande. Kun se Helsingborg et godt stykke tid før, samt Kronborg på den anden siden. Så 3 marsvin (tumlare, nise) igen, der kom i mod mig.  Kl. 10.30 kom jeg til Helsingborg, der var godt gang i stranden allerede samt badecentralen. Måtte ringe til min kontakt Leif, for at høre præcist hvor jeg skulle gå i land. Så dagen var allerede slut kl. 10.45. Gik i land på stranden lidt væk fra det solbadende folk. Kort tid efter kom den lokale avis og lavet et interview og tog lidt billeder, det korteste interview jeg nogen siden har oplevet tog under 5 min. Leif kom, så på vandet igen til lidt billeder, så skulle der pakkes ud og bæres op i bilen. Der var godt nok kun en 500 meter at køre, op til en garage / værksted hvor slaget skulle stå, fik pakket u og lagt ting til tørre på græsset, det er en stor bolig blok, mest befolket med folk i deres bedste alder (pensionister) så der blev fulgt med fra vinduerne hvad jeg og Leif fortog os. Lidt i 12 kørte Arrowkayaks bilen fuldt lastet med kajakker op foran og Nicolai (har Arrowkayaks og Nicus Nature som er kajakbutik og kurser), Leif og Michael sprang ud, herligt at se slænget igen. Jeg havde allerede tørret kajakken af, så vi tog den ud i solen til tørre, så blev kajakken inden vendt og små skader / brugs mærker set efter. Så kunne jeg gå i gang med reparationerne bistået af fagfolk og hyggelig snak. Alle små ting blev udbedret, div. lidt nyt forstrækning på for og bagende, samt lidt små kanter og hakker ordnet. Arbejdet blev afbrudt af lidt frokost som Leif havde stillet an og hygge snak. Jeg / vi blev færdig, så skulle kajakken poleres, jeg pudsede bunden med en maskine og så blev den poleret. Vil ikke sige alle mærkerne forsvandt men det blev glat, bliver spændende at se om det giver noget. Last af Arrowkayaks blev læsset af, da Leif er forhandler i Sverige. Samt min Grønlands pagaj blev pudset op igen og givet olie. Vi sluttede alle af med et besøg på en Cafe ned i centrum, men klokken var også blev 18, byen var fuldt med mennesker og det samme men stranden, der skal også være Robin koncert i aften.

Jeg kunne sige farvel og tak for besøget og råd og vejledningen.

Jeg kørt med Leif ud på hans lager med kajakker, så fik vi også snakket lidt, Leif er en spændende mand der laver mange ting, men det kan du læse om her.

Vi var en tur forbi Burger King og et supermarkede, skulle have lidt morgenmad. Vel tilbage fik jeg en gæste lejlighed, jeg kan bo i. Det bliver til en hviledag i morgen, da kajakken skal tørre, jeg skal pudse kanter i morgen og spartle op. Som det ser ud nu går det videre fredag.

Nu er klokken mange, for mig, i morgen skal kajakken laves som sagt, der skal handles, vaskestøj og soves så længe jeg kan.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!