Dato: 16. aug. 2011
Lejr / dag: Lejr 101  / Dag 134
Sverige Lejr 38 / Dag 49
Pos (google):  63 19 54.9 / 19 10 58.5 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  9 km (i alt 4617,5 km)
Distance roet i Sverige:1830,5  km (i alt)
Rotid: 2t (06.30 til 08.30)
Vejr: 7/8 mellem til 8/8 lave, sol meget kort. 4-8 m/s nordøst. 16-19 grader
Bølger 70-150 cm
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Aften endt som altid med at snakke telefon. Men lykkes at komme i seng kl. 20.20. Sov super godt, stadig til bølger der slår ind mod stranden. Op kl. 5 ud og kikke på det hele, det blæser forsat men bølgerne er blevet mindre, der er lige frem et lille hul i skyerne med sol. Kan være det bliver en god dag. Ind mad, osv. tjekke vejr. Ikke for godt 7-8 m/s frem efter og det er i land, ok i morgen. Så det er afgang, jeg kan altid stå af i Husum. Mens jeg pakkede ramte jeg teltet, knæk nummer 22 samleled, endda en helt nu teltstang med hele 3 dage bag sig, ak. Når trak i jakke i dag, skulle blive regn, fik pakket. Bib sagde min GPS intet signal, underligt, lå bare under en pose. Når den virkede igen, roede ud kl. 06.30. 100 meter ud frys GPS i skærmen, nej ikke igen, når jeg tænker mig om er det nøjagtig samme symptomer som sidst, da den første stod af efter 55 dage, og det er ca. hvad nummer to her har været i brug. Tog batterierne ud en del gang, men den ville ikke starter rigtigt op, igen som sidst. Når jeg kan også navigere på normal vis, men var så sur, kan simpelthen ikke passe, de ikke kan holde. For det ikke skulle være løgn, sov mit venstre ben, helt vildt i dag, plejer det aldrig, gad vide om der er nogen der prøver at fortælle mig noget? Bølgerne var mere bløde end forventet og det blæste lidt om til en 6 m/s. Efter en time, kom der nogle meget mørke skyer ind, så bølgerne steg til 1-1,5 meter og vinden lå nu mellem 6-8 m/s. Var meget i tvivl om jeg skulle forsætte ud i næste kryds, fordi det er 16 km med en dyb bugt bag og lige herefter endnu et kryds på 8 km. Efter 1,5 time kom jeg til en lille ø, jeg kunne ligge i læg af og tisse, samt det lykkes at få gang i GPSen hurra. Jeg tog den ben hårdere beslutning at jeg ikke ville krydse, fordi hvis de siger til 8 m/s i land og det er det allerede nu, så bliver det nok hårdere vejr i det åbne og når de mørke skyer når helt ind. Så men føles af at være en kylling, vente jeg kajakken 90 grader og roede mod Husum, stadig i tvivl om min beslutning. Selv om jeg inderst inde ved det er den rigtigt beslutning for mig. Kom til Husum og tog en tur bugten rundt for at finde det bedst mulige lejr sted, fordi jeg skulle gerne have strøm, hvis jeg skal ligge her en hele dag. Fandt ikke et oplagt sted, men endte på en badestrand og kunne lige mig i læg af et grantræ. Fik teltet op og kom i telt, fik ordnet alle ting. Samt i går var jeg i samråde med mine ekspeditions læger, blevet enig om at jeg skulle have en behandling i gang mod urinvejs infektion, fordi jeg tisser så meget. Så fik en recept udstukket her til Husum, tage til Bernhard, Joanna og Jesper, der skal ikke for lidt læger på. Bare for at være sikker, da jeg ikke har det dårligt endnu.

Da der var styr på alt, kom jeg i tøjet pakkede min rygsæk og alt der skal lades. Så gik jeg rundt i nærområdet for at få ladet min ting. Kunne ikke finde nogle stik kontakter væk fra hus, så måtte banke på to steder før der var nogen hjemme, her fik jeg lov til at lade min ting, dejligt. Så gik jeg ind til byen og på apoteket. Så skulle der ses på byen, Husum er en meget lille by viste det sig, så kan faktisk ikke handle alt det jeg havde regnet med. Endte på et Pizzeria hvor jeg sad og arbejde på min computer og fik lavet nogle opdatering, osv. hyggeligt lille sted, men flinke mennesker og regnen piskede ned uden for. Så skulle der handles gik i ICA og handle stort ind til 4-5 dage, det tog lidt tid og en formue senere kunne jeg gå hjemad og nyde at det var holdt op med at regne.

Stoppede ved tanke skulle have en liter benzin til min brænder, men der stod min. 5 liter på tanken, øv. Spurgt om jeg kunne få en liter, ingen problemer, så 12 kr. senere kunne jeg gå hjemad, nu i regnvejr. Blev til styrt regn, min simi løbejakke holder ikke vand ude længe, blev fuldstændig gennemblødt, måtte tage min telefon og penge og lægge ned i den vandtætte pose til min computer. Gik forbi huset hvor min tinge er til opladning og tog min iPad med hjem. Ved teltet og et toilet besøg senere, holdt det selvfølgelig op med at regne, lige for at håne mig mens jeg tog mit tøj af og vred det. Så blev der tørret tøj og pakket mad i stor stil, så der var nærmest sauna i teltet. Regn er kommet igen, skal komme rigtigt meget vand i nat. Ser ud til jeg skal blive her i morgen med, den siger til 9-11 m/s fra vest på land i morgen.

Nu skal aften gå med at tørre tøj, slap af og lytte til regnen.

Hyg

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!