Etape 2 af Finland på langs - til fods, med eventyrer Erik B. Jørgensen, selfie i skoven
Så er det tid til at gøre status efter etape 2, og 415 km over 15 dage fra start til nu.
Første etape var de 163 km og 6 dage. Så siden sidst er det blevet til 252 km over 9 dage.
Det var været fedt, varmt, spændende og kedeligt. Alt det et eventyr skal indenholde.
Efter jeg forlod byen Ruokolahti og depot 1, bevægede jeg mig afsted, med fyldt rygsæk til nye eventyr. Samt opladte powerbanks og alt strøm, var ladt op, ved det lokale graverkonto ved kirkegården.
Jeg gik direkte ind på vandreruten: Ruokolahti Rautjärvi Retkeilyreitti på omkring 70 km (forsatte noget længere) helt klart en rute de er ved at udvikle, fordi der var flere ny skilte, samt de lage ruten ind på helt små nye stier, hvor der ikke havde været mange før mig. Så min rute passede ikke helt.
Ruten er også en del af European long-distance hiking trail system E10, stort set alle ruteren jeg går. Men den findes faktisk ikke som officiel rute i Finland, da ingen står for den og den ikke er mærket op.
Det var nogle skønne dage på Ruokolahti Rautjärvi Retkeilyreitti, hvor jeg også fik det til at passe med tre overnatning i shelter. Fed tur følelse der.
Da jeg skulle videre fra Ruokolahti Rautjärvi Retkeilyreitti til Joensuu, hvor jeg sider nu. Var det en rute jeg havde lavet selv. Så det var ikke så meget små sti, men mere mindre grusvej, men det var forsat skønt.
Efterhånden som jeg nærmerede mig den noget større by Joensuu (godt 75.000 indbygger) ændre området sig også. Der blev meget mere landbrug og marker, dog små bedrifter i forhold til Danmark. Samt grusvejen blev større og der var meget skovdrift med træer til papir og møbler. Derfor blev det også større og med lige grusveje. Dermed også lidt kedeligere, men forsat i skøn natur, uden ret mange andre mennesker.
Jeg ændrede min rute lidt de sidste dage ind ril Joensuu da jeg opdagede grusveje der fulgte jernebane, selv om de er meget lange og meget lige. Så går de mere i øde natur, så det valgte jeg i forhold til større grusvej med traffik.
Det giver også lidt til det mentale og glæde ved de små ting, når jeg kan se vejen frem i mange kilometer.
Op til Joensuu kom forstaderne og endnu større gårde.
I Joensuu var mit depot sendt til S-Market Niinivaara (et stort supermarked).
De have spurgt om vi kunne tag et billede af mig hente pakken, det manglede da bare.
Men da jeg kom der, gik det op for mig, at det var fra hovedkvarteret de havde koordineret det, samt de sad også i byen.
Så Toni kom og tog billede af mig og to ansatte, samt de havde lavet den vildes gavepose ril mig med godter, jeg blev så overrasket og nærmest flov og den velkomst.
Jeg fin lokale kager, knækbrød, supper, saft, lakrids, kaffe, vand, fugtservietter og endda myggespray, de kender deres land.
Toni fulgte mig ned i byen, mens vi kunne tale om rejser. Ved det hotel jeg nøje havde udvalgt, ud fra de havde vaskemaskine, endda på værelset, sagde jeg farvel og tak til Toni.
Jeg fik heldigvis mit værelse tidligt. Så var det ud og handle og købe en burger, fordi jeg viste at når jeg først kom
På værelse havde jeg ikke noget tøj, mens det vaskede.
I dag nyder jeg dagen. Jeg har masser af små opgaver med forbedring af små ting, rengøring, opladning af alt, samt jeg søger for at lave pauser med udstrækning, mens jeg se noget.
Jeg skal også søger for backup af alle min billeder og videoklip, samt download af afsnit, kort, mv.
Der er altid masser af lave, men også god tid til at lade kroppen komme sig.

Næste etape

Næste etape står på nye vandreruter, faktisk venter der over 400 km vandrerute herfra. Som jeg er meget spændt på. Krydser finger for det bliver lige så fedt som dem jeg har været på.
Etape 2 af Finland på langs - til fods, med eventyrer Erik B. Jørgensen I shelter

Finland er mest kendt for

Jeg gik og tænkte på hvad er Finland kendt for i min verden. Så jeg har lavet en lille top 8, hvis jeg skulle forklare det til en.
Så Finland er kendt for:
  1. Sauna: Finland er kendt for at være hjemsted for saunaen, en traditionel finsk træbadstue. Saunaen er en vigtig del af den finske kultur og livsstil.
  2. Nokia: Finland er hjemsted for Nokia, en af de tidligere største og mest succesfulde mobiltelefonproducenter. Ja de glemt at følge med. En sjov ting jeg altid more mig over, var de begynde med at lave gummistøvler.
  3. Vinter sport: Finland er kendt for at være et af de bedste lande i verden til vintersport, herunder skiløb, snowboarding og skiskydning.
  4. Natur og landskab: Finland er kendt for sin smukke natur, der omfatter tusindvis af søer, skove, bjerge og nationalparker.
  5. Uddannelse: Finland er kendt for at have et af verdens bedste uddannelsessystemer, der har fokus på lige muligheder, kreativitet og innovativ undervisning.
  6. Design: Finland er kendt for sit innovative design, der spænder fra møbler og belysning til mode og grafisk design.
  7. Musik: Finland er kendt for sin rige musiktradition, der omfatter alt fra klassisk musik og opera til heavy metal og folkemusik.
  8. Teknologi: Finland er kendt for sin høje grad af teknologisk innovation og er hjemsted for en række succesfulde teknologivirksomheder, herunder Rovio (skabere af Angry Birds) og Supercell (skabere af Clash of Clans).

Tak til alle jer

Etape 2 af Finland på langs - til fods, med eventyrer Erik B. Jørgensen på vej ad grusvej langs jernebane

Der skal også lyde en tak til alle jer der gider følge med. Mange af jer har været med trofast i mange år, tak for det.
Jeg kan også se der er kommet en del til på denne tur, så velkomme til jer her, eller på Facebook, Instagram eller min daglige dagbog på YouTube.
Det er altid fedt at vide at jeg skriver, laver video og kommunikere til nogen der sætte pris på det og kan bruge mit nørdet univers. Så tak!

Det var en status for denne etape.

Håber det kan bruges og inspirere.
Erik

Relateret indlæg

Etape 2 af Finland på langs - til fods, med eventyrer Erik B. Jørgensen, edderkop i sit spin

Indlægget er opdateret: 17. maj 2023