Rentyr, Noatak River

Det var en dejlig nat også selv om jeg skulle ud at tisse. Månen stod flot og spejlede sig i vandet. Det slog mig, at det er først nat på turen, jeg føler det er mørkt.

Jeg drog afsted på endnu en dag. Jeg havde flyttet om på to tønder i dag, tror jeg er ved at have bestemt, hvordan jeg vil have det hele pakket.

Det var igen en flot morgen, solen spejlede sig rigtigt i floden og gav nogle flotte scener.

Noatak River har hele tiden vist sig fra sin flotteste side. Floden er meget klar og ren, jeg kan let se bunden, der stort set kun består af afrundede sten.

Der har været laks hver dag, hoppende eller stående i vandet. Ikke mange, men de er der og er store.

Kanterne er ofte sten strande på den en side, og på den lange side i svingene, er det skrænter, hvor muld- og jordlaget vælter i vandet, fordi floden arbejder sig hele tiden længere ud i svingene.

Floden er generelt mellem 30-50 meter bred. En del steder deler den sig i forskellig grene og samles igen. Der er ikke så dybt mest mellem 0,5-1,5 meter.
I dag var der dog en del steder jeg måtte ud og trække raften over og gå et sykke, fordi der var meget lavvandet.

Faktisk har det slået mig, at floden er meget mindre vild, end de to store floder jeg svømmende over. Langt de fleste steder, ville jeg kunne finde et sted at vade over hvis jeg ville. Lidt vildt nu her, at tænke på hvor kraftige de andre floder var.

Noatak River, løber ca med 2-4 km/t de steder jeg har målet. Mest mellem 2-3 km/t.

Alt det nød jeg igen. Igen dukkede der en moskusokse op, desværre var den genert, fordi den gemte sig, så ingen gode billeder til mig.

Det fik jeg tilgengæld af en stor rentyr. Pludselig kom den nærmest hoppede ud over en stejl skrænt på en 5 meter ned til floden. Kun 50 meter skråt foran mig.
Renen så virkelig presset ud, drejede af ved vandkanten og nærmest rystede ned langs kanten. Hvor den stod med sænket hoved og så på mig og så noget forpustet ud.

Jeg fyrede billeder af, jeg var overbevist om den var jagtet. Håbede så meget at der kom en ulv. Jeg drev tæt forbi rentyren, der blev nede ved bunden af skrænten. Den stod hele tiden som om den gemte sig og kun lige holdt øje med mig.

Mere sket der ikke, men sjov lille oplevelse igen. Ellers har jeg set to ørne i dag, den ene var dygtig og ventede med at flyve til jeg var tæt på.
Der har også været nogle store fugleunger i vandet. Tror det er islom, men de panikker løs langt foran mig, så jeg ikke kan se, hvad det er. De forstår ikke at svømme over i den anden siden af floden som ænderne. Men pisker der ned af i mange km, før jeg kommer forbi dem, lidt synd.

Igen kom der en flyver, i dag en vandflyver.

I dag gav jeg den lidt ekstra ved at holde hver anden pause i raften. Så flyder jeg i mens og pausen er kortere. Det gav lidt ekstra km og ekstra ondt i røven.

Endnu en god dag.

Erik

Dag / Lejr: 63/54
Pos: 20 67 51.468 / 158 20.565
Km / Km i alt: 61,7 / 177,0 km padlet, tracket med GPS.
Vandret 785,3 fra grænsen til Noatak River (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, gik i praksis noget mere.
Højde: ligger i 284 meter. Padlede fra 365 idag.
Tid padlet: 08.15-17.00
Vejr: 8-15 grader. Både skyer og sol. Svag til let vind. Byger.

 

 

Solopgang, Noatak River, Erik B.  Jørgensen, packraft

Noatak River, skrænterne

Skygge, vandet, padler packraft

Rentyr, Noatak River, Alaska

Ørne, Noatak River, Alaska

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020