Dato: 30. aug. 2010, mandag
Dag 9 Rogen
Lejr 5 / dag 8 ved Uthussjön
Pos: N 62.360601° E 12.342892° (Google Earth) .
Vejr: 10-15 grader, 2/8 mellem skyer, vind stille, godt med sol. Byger til eftermiddag og aften.

Det var opbrydnings dag. Sol var allerede tidligt oppe, men det var koldt, så det gav en masse tåg over søen, et fantastisk skue.

Vi fik pakket og roede af sted i spejlblankt vand. Karen var i godt humør, med en kiks i hver hånd. Vi roede 2½ km, til dagens første overbæring, en lang, ca. 200 meter stejl overbæring. Vi fik lidt at spise og jeg gik i gang med at slæbe, Tapper var med og løb glad omkring, Da jeg kom ned til den næste sø, skulle Tapper drikke lidt, men kanten gav efter og han faldt i vandet. Så jeg så bare en hund der hang i forpoterne på kanten. Kunne næsten se i hans hoved, at han tænkte ”hjælp mig nu op” så måtte lige ned og fiske en våd hund op, over den stejle kant. Det var en glad hund der kom op, da han hader at bade.

Naturen viste sig virkelig fra sin pæneste side i dag, der var mange fugle i dag, men især islom og en del gæs på træk så vi i dag.

Vi kunne stige ombord i kajakkerne igen, for blot at ro 800 meter så var der en 30 meter overbæring. Her mødt vi et tyskpar på vej ud i 2 til 3 uger, også med en stor hund.

Denne korte overbæring, gjorder at Kirsten kunne hjælpe uden vi behøvede at tømme alt ud af kajakkerne, herligt. Så kunne vi ro 400 meter for at bære 30 meter igen. Her holdt vi også frokost.

Da vi roede videre, trak det virkelig op til regnvejr og da Karen, var i gang med at fortælle mig på flere måder at vi havde roet nok kajak i dag, gik vi i land og slog lejer. Nåede det lige til det begyndte at regne. Bygerne kom og gik, så vi kunne læse og fiske på skift. Mødte 2 svensker i kano der roede forbi i kano sidste på eftermiddagen.

Lejer livet går godt. Både Karen og Tapper nyder det. Karen elsker vi alle sammen er på ”Gulvet” så kan hun lege med os på skift, eller bare hoppe rundt. Hun har en del tøj på for ikke at fryse, men det går godt. Tapper ligger mest ude og kommer ind og sover om natten. Hverdag får han et røget svineøre og senere piller, lidt leverpostej eller andet.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022