Planlægning og træning er altid afgørende for mine ture og ekspeditioner, kan blive til noget og jeg kommer igennem dem. Det er ikke nogen korrekt vej. Jeg gør det på min måde og den måde det har virket for mig i mange år. Så jeg håber det her kan give dig et indblik i min forberedelser fra juli 2020 til maj 2021, i alle de her små videoklip herunder.


Ideen/overvejelserne omkring “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”

Her kan du se lidt af min tanker om at begynde planlægningen af “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”


Sådan laver jeg min træningsplanlægning

Jeg fortæller lidt om de Excel/Google Sheet ark jeg har og bruger til min træning.


Kajaktræning, interval og hastighedstræning, til “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”

Min kajaktræning i sen sommeren 2020, før vinterperioden satte ind.


Møn og Bogø rundt i kajak

31. aug. til 1. sep. 2020 var jeg på tur, for at træne og mest af alt lave det jeg elsker at være på mikroevnetyr/tur. Her er en lille status efter turen, i forhold til “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”

Vil du se min lille film og hele mikroeventyret, kan du se den her:


Kajakergometer træning til “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”

En lille status fra feb. 2021 om min vintertræning, hvor kajakergometer træning er en stor del af forberedelserne.


Kajaktræningen igang igen, til “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”

Jeg kom igen igang med kajaktræning for alvor i marts 2021, her en lille status fra Lyngby kanal, ved Frederiksdal.


Langdistance træning, Icefjorden. “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”

Den 14. april tog jeg en lang træningstur i Icefjorden. Den udviklede sig lidt anderledes, da vejret ikke var så godt og roeret ikke virkede.


Rednings træning i kajak til “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”

Det var tid til at prøve kajakken af og øve forskellige reningsøvelser, så jeg kender kajakken godt.


Træningstur i det Sydfynske Øhavn. “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”

Den 27. til 29. april 2021 var jeg i det Sydfynsek Øhav for at øve og prøve at være i kajakken over 16 timer på en dag. Igen drillede vejret, men jeg fik min 16 timers dag, og 3 timer dagen efter. En dejlig måde at teste min træning og forberedelse af.

Du kan se min lille film fra hele mikroeventyret her:


Mad og proviant fra start til “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”

Jeg viser her de start pakninger af mad/proviant jeg har lavet til “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”. Jeg vil prøve på at spise ca. 8.000 kcal om dagen undervejes, for ikke at komme til at tærre på min muskler. Det vil blive utroligt svært er jeg sikker på.


Vejrstatus 11. maj 2021 – “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”

En lille vejrstatus fra 11. maj. Det først vejrvindue, var falsk, og nu ser det først ud til at blive i slutningen af maj.


Tanker og status 30 maj, “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”

Her er lidt af min tanker og status på “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt” 30. maj 2021. Hvor jeg næsten ikke kan være i mig selv mere.


Vejrsnak og klarmelding, “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”

Vejrsnak og klarmelding til “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”, den 30. maj 2021. Så er der grøntlys fra metrologerne.


Jeg håber det kan give et godt indblik i min planlægning og tanker.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.