Jeg har testet Rugged II Mountain Pant, fra Haglöfs under “Yukon River, Eventyrlige Yukon“, hvor min kæreste havde damemodellen af de samme busker.

Jeg har brugt dem til vandring under og efter turen, i lejren, i de godt 3 måneder. De er brugt men har ikke været spidsbelast i hårdt terræn, så jeg kan ikke sige at, jeg har slidt dem ned, som andre bukser jeg har testet, men de har været brugt så meget jeg kan udtale mig godt om dem.

Rugged II Mountain Pant, er en af Haglöfs meget robuste busker, i PRO serien, lavet i deres nylon stof Climatic® og så har de valgt at lave forstærkninger på numsen og knæene med deres vind og vandtætte stof, FlexAble®, også noget jeg er glad for. Omkring skaftet af bukserne er der forstærkninger af 500 D Cordura® Nylon, fordi der bliver bukser altid ekstra slidt, når støvlerne rammer sammen. Indersiden er af 100% polyester, der sikrer høj komfort og overraskende god svedtransport.

Bukserne har også godt med lommer, noget jeg sætter stor pris på. Lårlommerne er rigtig gode. Dog er stiklommerne lidt korte, især til dagligt brug hvis man har en mobil i lommen. Så hindre den ens bevægelse lidt.

De har gjort bukserne længere end andre modeller og med mulighed for at stramme bukserne ind for nede og der er gamachekrog i bunden, så bukserne kan virke som lette gamacher.

Buskerne er syet til hårdt fjeldbrug, forstærkninger sidder de rigtige steder og en detalje som formsyet knæ, så bukserne sidder bedre, under march, er super smarte.

 

Data på Rugged II Mountain Pant, Haglöfs

 • Materialer
  • Ydermateriale:
   • Climatic® Rugged 143
  • Forstærkning, vandtætte, på bag og knæ.
   • FlexAble® Soft Shell 449, vandtæt
   • 500 D Cordura® Nylon, ekstra stærkt
  • Indermateriale:
   • Polyester
  • Detaljer
   • Tredobbelte syninger i hovedsømmene, dobbelte syninger i andre sømme.
   • Gylp med lynlås og knaplukning .
   • 6 bæltestropper, hvoraf to foran har en karabin løkker, til udstyr.
   • Elastisk linning med velcro justering, så de sidder ekstra godt.
   • Ventilation med lynlåse ved lårene.
   • Forbøjede/for-syet knæ, så buksen falder mere naturligt.
   • Ekstra benlængde, så kan dække støvleskafterne når vandre.
   • Justering ved ben, kan strammes til rundt om støvlerne.
   • Gamachekrog, så bukser ikke glider op.
  • 7 lommer
   • 2 lårlommer, lynlås. I stræk så de kan give sig efter indhold.
    • 1 ekstra lomme til fx mobiltelefon og kuglepen ind i højre lårlomme.
   • 2 stik lommer fortil.
   • 1 stik lomme på indersiden af linningen, til ting du ønsker ekstra sikkert.
   • 1 baglommer, lynlås.
  • Vægt: 800 gram, størrelse 52 / L. (Mine bukser vejer 781 gram i L.)
  • Vejledende pris ca. 1.300 kr. (set ned til omkring 1.100 kr.)
  • Du kan købe dem her hos:

Rugged II Mountain Pant, Haglöfs  er en super fed buks, som jeg har sat storpris på, den sidder godt og har mange fede detaljer.

Skal jeg sige en ting jeg kunne tænke mig, er meget lille, det er at der var lynlåse på de forreste stiklommer også, det er bare så fedt at kunne lukke når jeg tager bukserne af eller kravler rundt ud, så jeg er 100% sikker på jeg ikke taber noget.

Tine var også super glad for sin dame model, da de var solide og vigtigst myggesikre.

Det er også bukser jeg har oplevet mange kommer hen og spørg mig, hvad hedder fordi de ser fede ud.

Jeg vil komme til at nyde mange flere ture i den her buks

 


Vi du have alle min fif og råd til valg af vandrebukser, samt se alle de par jeg har brugt igennem tiderne, så se mere her:

God fornøjelse

Erik

P.S: En tilsvarende buks jeg har testet er Fjällräven Gaiters 1, også fede bukser, der har andre detaljer, hvis man er på udkik efter noget andet.

P.S.S: Rugged II Mountain Pant fra Haglöfs er stillet til rådighed af Friluftslageret

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 25. november 2023

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen