Jeg personligt sov super godt i nat, det er så dejligt at være af sted. Nu skal jeg ikke tænke på lister, grej og udstyr vi skal huske at have med. Nu kan vi ikke gøre det bedre end i har gjort.

Der var fælles vækning kl. 7, selv om jeg tror alle var vågnede og i gang. Vi har altid god tid om morgen, så der er lidt ro på, vi kan få noget godt at spise og nå på toilet og hvad der nu skal nås.

Klokken 9 skulle vi være ud af teltene og klar til at tag dem ned, alle var ude i god tid. Så snart der var pakket, drog vi atter af sted. Det havde sneet hele natten, men heldigvis kunne vores gamle spor lige anes, det gør det så meget letter at gå op, uden at skulle finde vej.

Vi gik en time, før første pause. Det var igen flot at bevæge os op og ned igennem pukkelpisten, dog mest op. Vi sled og slæbte, heldigvis var der små oplevelser undervejs. Naturen og isen giver altid en masse, sneen synger under vores steigiser. Når vi går i sneen er det en lyd og når vi rammer den blå is er det en helt anden lyd. Vi så en kæmpe flok snespurve, nok omkring 100 der kom syngende forbi os. Jeg er helt sikker på de ønskede os en god tur.

Desværre var sigten meget dårlig, det åbnede lidt op en times tid, så lukkede det helt ned igen.

Efter to timer kom vi til vores depot fra i går, det var velbevogtet af to Ravnen, der havde gået rundt om det hele, underligt nok havde de ikke ødelagt noget. Herligt at se min yndlings fugl igen.

Vi pakke vores pulke om, så de er pakket optimalt til vores videre fremfærd.

Temperatur faldt en del og der var en kold vind lige i næsen, sigten blev meget dårlig og jeg kunne næsten ikke se om det gik op eller ned ude foran. Nicolai kunne tørt meddele de andre bagved ”Her er glat” da Thomas hammer ned i isen, humør skal der.

Nu begyndte vi at få frem 40 min, efterlade en pulk. Før vi gik holdt vi pause. Så var det tilbage og hente den sidste pulk, det tog en god time at hente den, så var der pause igen, det gjorder vi 2 gange, så var kroppen ved at være slidt og vi havde gjort det godt. Så kunne vi slå lejr med god samvittighed. Vi har gået 5,6 km frem i luftline og gået ca. 9 km i alt, over 7 timer og 25 min.

Nu skulle teltene bare op så vi kunne komme ind i varmen og begyndte at smelte sne til drikke og mad.

Jeg er super glad for fremfærden og det ser ud til vi er sluppet for skader endnu. Kun lidt knubs og skrammer. Nu kan vi endelig sove for første gang på Indlandsisen. I morgen starter ekspedition for alvor.

Jeg tror vi alle sover godt i nat.

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 2. april

Dag / Lejr: 2/2

Pos: N 67 10 51,1 W 49 54 28,4

Distance / Højde: 5,6 km i luftline (gået ca. 9 km) 192 højde meter op. Ligger i 716 meter

Føre: 10 cm ny sne. Godt med sne i mellem puklerne. Efterhånden sne over alt.

Vejr: Minus 10 grader, let til frisk vind fra øst. Overskyet, små sol huller. Til tider sne.

Sigt: 10 km til 200 meter, svært at se op og ned.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020