Der er ikke noget som en dag der slutter, og man kravler ned i dybet i sit værelse, ens sovepose. En god nats søvn, gør underværker.

Igen råbte jeg god morgen klokken 7. Når vi står op starter vi brænderne, så vi kan få varmet vores tøj op, varme i teltet og få varmet det sidste vand. Hurtigst muligt står den på havregryn eller musli, med mælkepulver, proteinpulver, sukker og rosiner. Til det har vi the, kaffe eller kakao. Hvis man lyster har vi 3 stykker knækbrød og smør oven i.

Flere må du skyde sig i tøjet og ud og morgen tisse, hvis man har kunne trække den hele natten.

Efter maden, skal der gøres klar til dagen, laves saft, the og gøres slikpose klar. De fleste må en tur på morgen toilet og lufte ballerne i den kolde luft.

Der skal solcreme, zinksalve i hovedet og alt tøjet skal på igen. Hvis det hele går godt er der også tid til at slappe af eller læse lidt, før det er ud af teltet, efter alt er pakket sammen.

I dag kunne vi gå kl. 09.30, vi går på ski og med begge pulke, det koster stadig en del slid, men terrænet er blevet bedre. I starten var der forsat en del ispukler vi må gå uden om. Stille og roligt tog sneen mere og mere over. Vi måtte dog sætte den en pulk kort to gange, da bakkerne var for stejle og iset.

Der var også flere bakker det gav sved på panden og god puls.

Vi gik super der ud af, efter 3 timer forsvandt ispuklerne næsten og vi begyndte at gå formation, dvs. at der går to foran mig og tramper spor og holder kurs. Hver person går foran 15 min så skifter man ned bag ved. Jeg går nr. 3 fordi så har jeg super let ved at se om vi holder kurs, da jeg har to sigte punkter foran mig.

Efter 4 timer der ud af, kom varmen væltene. Vi havde hele dagen haft høj sol, men fygsne fra morgen. Nu steg temperatur drastisk og vi måtte reguler vores tøj, til næsten ingen ting. Vi knoklede videre i sol og sommer.

Efter 6 omgang af en time og 10 min pause, slog vi lejer. Der var helt sommerferie stemning, vi kunne lufte vores soveposer og gå og nyde vejret. Vi fik lavet toilet for første gang og der var tid til udstrækning og hygge ude.

Vi er gået 15,3 km frem i dag, hvilke er super godt. Nu er vi så langt inde på isen at vi kan dreje mod DYE II, en gammel radarstation, der er vores næste store mål.

Her til aften skal vi lige justere vores kg, vi er forsat tunge, de fleste går med 110% af deres kropsvægt, de små med 120% og enkelt med noget mere. Vi falder over et kg i vægt om dagen, så det er herligt.

Vi har haft en fantastik dag og det går super godt. Vi er glade.

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 4. april

Dag / Lejr: 4/4

Pos: N 67 09 23,1 W 49 26 44,0

Distance / Højde: 15,3 km fremad (gået ca. 16 km) 203 højde meter op, ligger i 967 meter.

Føre: Lidt ispukler, hård sne, men enkelt snedriver med ny sne. En del vind skavler.

Vejr: Minus 12-5 grader ( i solen 15-20 grader) Sol fra en sky fri himmel, fra morgen let vind fra øst, aften vindstille

Sigt: 80-120 km bag ud frem 4 km max, det går op af bakke.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020