PowerBank, Pronto 5 og 12, fra Power Practical, anmeldelse og test

PowerBank, Pronto 5 og 12, fra Power Practical, anmeldelse og test

Opdateret 31. okt. 2016

Jeg har igen testet to nye powerbanks/batterier. Jeg er altid på udkik efter at finde den optimale strømløsning til mine ture/ekspedition og i hverdagen. Uanset om jeg bare skal have strøm med ud på en overnatning, eller jeg skal lade powerbanks/batterier op fra solceller, vind- eller vandenergi, så er det powerbank/batteri der kan/skal opbevare mit strøm, det er mest effektivit.

For mig handler det om hvor godt en powerbank/batterier tager mod strømen, hvor godt den holder på det, hvor let det er at se hvad jeg har af strøm tilbage, hvor let den er at betjene og meget vigtigt er den solid og stræk?

Jeg har test en lang række powerbank/batteri, du kan se nogle af test/anmeldelser her!

Denne gang har jeg ”korttids testet”, Power Practical, nye serie ”Pronto” i de to størrelser 5 og 12. 5 og 12 henviser ikke til deres størrelse, men hvad de kan levere af strøm ud, henholdsvis 5V eller 12V.

Det nye for mig med den her serie er, at powerbanken/batteriet er mere beskyttet, der er en klap for stik og knapper, der kan holde fugt væk, den er meget solidt lavet. Dog er det et minus at klappe skal væk fra alle stik når jeg lader, fordi jeg lader hele dagen fra solceller og lignede på tur.

Ud over det har Power Practical ført deres powermeter ind i powerbanken/batteriet, så kan jeg se hvor meget den strøm den lader med 1-5V, smart. Jeg kan selvfølgelig også se hvor meget strøm der ca. er tilbage i enheden, 1-5-

Det er super smart og meget dejligt. Jeg kan kontroller mine stik, men det vigtigste er jeg kan kontroller og lære hvor meget mine solceller og andre energiformer giver, på turen.

Jeg har tidligere testet Power Practical, Power meter (læs den her), fedt de nu har bygget det ind i deres powerbanken/batteriet.

Ud over det har de sat ny teknologi Pronto-serien, der gør det muligt at lade dem op på 1 time, via 220V stik. Det er mest Pronto 12 det er imponerende når det er 13.500 mAh.

Jeg har testet dem i dagligt brug og prøvet at udsætte dem for lidt mere. De har fået en tur i fryseren, for at se om de holder strømmen og hvordan de lader i kold tilstand, de er blevet udsat for kort variete regn (i brugserne).

Jeg har testet dem, men henblik på om det er dem jeg vil bruge på ture. Da Moalem Trading har søgeret for jeg kan få dem til test.

 

PowerBank, Pronto 12, fra Power Practical

PowerBank, Pronto 12, fra Power Practical, anmeldelse og test

PowerBank, Pronto 12, fra Power Practical er en rigtig arbejdshest, men hele 13.500 mAh og en lade tid på kun 1 time fra 220V stik, er det en fin powerbank/batteri at bruge i hverdagen, hvis du har brug for lidt mere strøm.

Da Pronto 12, har 12V udgang, er det muligt at lade min laptop og større kamera, så har du behov for ekstra strøm til de større ting, er Pronto 12 en god løsning.

Pronto 12 holder hvad den lover, den er solid og kan levere en del strøm. Det du betaler for er den er solid og den kan levere 12V.

Lader du ”kun” ud fra USB, så kan du få lidt mere strøm ud af f.eks. Xtorm Power Bank Free (læs min anmeldelse her) på 15.000 mAh, og til en lavere pris 550-700 kr.

Men skal du bruge 12V til computer, større kamera og hvad du skal bruge, så kommer du ikke uden om Pronto 12, så er den super og en lav vægt. Oven i det får jeg strøm- og ladeindikator.

Rejser du meget eller er meget på farten, så der det super smart at Pronto 12 kan lade på en time, der er VILDT. Jeg har leget lidt med hvor lang tid, det tager at lade det op til en helt opladning af en smartphone, det er ca. mellem 12-15 min (iPhone 5s og 6s).

Du skal dog være opmærksom på, at du skal have laderen med også, hvis du skal på ferie eller skal lade på farten, så er det Pronto 12 på 490 gram + lader på 319 gram.

Pronto 12 på “Yukon River, Eventyrlige Yukon”

I løbet af sommer 2016, havde min kæreste og jeg “Pronto 12” med på vores ekspedition “Yukon River, Eventyrlige Yukon“, 3.220 km ned af hele Yukon River over 78 dage.

Her klarede Pronto 12 sig igen super godt. Den viste sig at være lige så stærk og hurtigt til at lade, via solcelle som den er fra elnet. Den var vildt effektiv til at lade, især når jeg ladt den fra Commandr™ 20, EnerPlex, 20 Watt solcelle, fra moalemtrading.com.

Eneste negativ jeg har, er en lille ting, jeg savner at låget var opdelt, så jeg kunne have lukket for USB stik, når jeg lader og omvendt.

Pronto 12 er en virkelig god, stærk og alsidig powerbank, jeg skal have med mig på de næste ekspeditioner også.

Data PowerBank, Pronto 12, fra Power Practical

 • Navn Pronto 12
 • Vægt 490 gram (+ lader på 319 gram)
 • Batteristørrelse: 13.500 mAh
 • Opladningstid: 1 timer, via 220V stik
  • Opladning til en oplad af en smartphone, mellem 12-15 min i mine test.
  • Er til ca. 9 oplader af en smarthpone
 • Udgange (output)
  • USB 5V, 2. stk.
  • 12V udgang, kræver ekstra stik, med i kassen. Kan lade via cigarstik
 • Tænd knap
  • Tænd strøm ud
  • Strøm indikator, strøm tilbage, 1-5 lys
 • Indgang (input) stik 220V eller solcelle
  • Lad indikator lys 1-5V
 • Vejledende pris: 1.399 kr.

Det er helt klart en super smart powerbank jeg glæder mig til at lege mere med.

 

PowerBank, Pronto 5, fra Power Practical

PowerBank, Pronto 5, fra Power Practical, anmeldelse og test

PowerBank, Pronto 5, fra Power Practical, er en mindre powerbank/batteri til hverdags brug, eller du lige skal have lidt strøm med på en mindre tur.

Den er solidt lavet og godt beskyttet, det er det man betaler for, dog får man også lidt ekstra vægt med.

Pronto 5 kan lades op på en time, men er ikke noget specielt da det er en mindre enhed. Du skal også have dens lader for at gøre det og den vejer 197 gram. Du kan også lade den, via mini USB stik, fra computer, eller andet, som jeg altid vil bruge, fordi jeg ikke gider slæbe en stor lader med.

Data PowerBank, Pronto 5, fra Power Practical

 • Navn Pronto 5
 • Vægt 270 gram (+ lader på 195 gram)
 • Batteristørrelse: 4.500 mAh
 • Opladningstid: 1 timer, via 220V stik
  • Er til ca. 3 oplader af en smarthpone
 • Udgange (output)
  • USB 5V, 1. stk.
 • Tænd knap
  • Tænd strøm ud
  • Strøm indikator, strøm tilbage, 1-5 lys
 • Indgang (input) stik
  • 220V eller solcelle
  • Mini USB
  • Lad indikator lys 1-5V
 • Vejledende pris: 699 kr.

Pronto 5 er en gennemført powerbank/batteri, det er dejligt den er beskyttet og der er strøm- og ladeindikator. Det gøre Pronto 5 vejer lidt mere, så er det til dagligt brug, så vil en Lithium 4400, Powerbank fra Power Practical (læs min test her), på 120 gram og til 349 kr., veje under det halve i vægt og du får du en lygte med, men ingen ladeindikator, til lidt mindre penge.

Men Pronto 5 er mere solid og kan tag hårdere brug.

Overordnet

Min helt stor anke til den her serie (selv om det er småting) er at, de ikke kan bruge samme 220 V lader,  Pronto 5, kan kun tage 5V lader, hvor mod Pronto 12 lader er en 12 V lader. (Jeg har test om det er muligt, gør ikke det). Når noget er i samme serie, så vil jeg forvente, jeg kunne spare en lader, hvis jeg er på rejse.

På tur vil jeg også blive træt af jeg skal have hele klappen af for at lade, fordi jeg lader mens jeg er på farten, via solceller. Synes det er syn når de nu har lavet dem.

Ellers er det to lækre powerbanks som er slidt lavet. Dog har jeg svært ved at se hvad Pronto 5, kan gøre ekstra, ud over hvis du er glem som, så kan du lade de lille powerbank til en smartphone opladning på 12-15 min. Ellers synes jeg min  Lithium 4400, Powerbank fra Power Practical (læs min test her) gør det mindst lige så godt.

For mig er Pronto 12 meget mere interessant, da den lader hurtigere, har mere strøm, så til tur og ekspeditions brug, glæder jeg mig til at bruge den mere.

Erik

Produktet er leveret til test af Moalem Trading

Relateret indlæg

6 Comments on “PowerBank, Pronto 5 og 12, fra Power Practical, anmeldelse og test”

 1. Hej Daniel
  Fedt du lige vil skrive, men dine erfaringer, jeg har nemlig ikke prøvet den på den måde.
  Jeg lader med 12 volt, fra min solcelle, men her er spændingen ikke så høj, så det er nok derfor det kan lade sig gøre.
  Men er det i en bil, så kan man få en enhed, der har 12 volt cigarstik der laver det om til 230 volt i normale stik. Så er der ingen problem og en simpel måde at lade alt sit udstyr, uden ekstra kabler.
  Der findes mange, som den her f.eks. https://www.avxperten.dk/inverter/kopholder-dc-ac-inverter-150-w-12v-230v-usb.asp?utm_source=MerchantAVX&utm_medium=cpc&utm_campaign=230&gclid=CjwKEAjw7J3KBRCxv93Q3KSukXQSJADzFzVSaSTJw6piLhv6m7IiQtgKLJlw1z7x3-f1Car8JyG2eBoCJhbw_wcB

  Skriv endelig hvad du finder ud af noget

 2. Jeg har forsøgt med div. Kabler, de bliver alle meget varme. Og i et tilfælde smelter. Jeg skrev derfor til Pronto.

  Svar fra Pronto

  Hi Daniel,

  Thanks for reaching out! I apologize for the delay in our reply. Unfortunately, it isn’t possible to charge the Pronto 12 from a car battery, only from the included wall adapter.
  Cheers,

  Aurora

  Min svigerfar er el nørd, og vil hjælpe mig med at lave en en ledning med en modstand på, problemet er nemlig at når generatoren køre på en bil, som den jo gør når motor er tænd, så giver cigar stikket tæt på 14V. Og når motor er slukket giver stikket så lidt at kun 1 lampe tænder på Pronto 12s spennings indikator. Der er også noget ampere med i dette regne stykke som jeg ikke lige kan huske på nuværende. Men faktum er at det er MEGET besværlig at lade Pronto 12 fra en bil. Når jeg har fundet opskriften på en ledning med den korrekte tykkelse/længde og modstand poster jeg det her 🙂

 3. Tusind tak Nicolai.
  Den kan lades via 12 volt. Men det kræver du skal finde et kabel, som passer ind i Pronto 12 fra 12 volt cigarstik, de findes men du skal nok lede lidt, da den ikke er med i pakken. Jeg har ikke selv et, da jeg lader direkt fra solcellen.
  Ellers skal du have en 12 volt omformer til 220 volt, de findes også, men de fylder også.
  Mvh
  Erik

 4. Hej Erik

  Super god anmeldelse. jeg overvejrer og købe en pronto 12, da jeg skal bruge den både til ture med rygsæk men også til ture på min MC. jeg skal bare lige være sikker på om jeg kan oplade den igennem 12w laderen på min kværn?

  Mvh nicolai

 5. En Pronto 12, kan ikke lade op via USB. For at lade den kræver det de store 12 eller 24 watt solceller, som har de små rundstik til at lade op fra (samme stik som er i ende af 220 volt laderen). De høre ofte med i solcellerne, eller kan købes som ekstra tilbehør.
  Du kan se de solceller jeg brugte under “Yukon River, Eventyrlige Yukon” her: https://komud.dk/anmeldelse-powerbanks-solceller-paa-yukon-river/
  Stikket jeg snakker om er der et billede af her, i den anmeldelse: https://komud.dk/anmeldelse-solcellen-commandr-20-enerplex/

  Det stik du henviser til, kender jeg ikke, men jeg tror ikke den lader med nok styrke.

  Du kan evt. skrive til importøren, så kan du få et bedre teknisk svar, Moalem Trading
  Erik

 6. Hej, hvad for en ledning bruger du mellem Pronto 12 og din solcelle? Jeg har kik på ENERPLEX KICKR IV BLACK, men den har en usb output. Kan man bare købe en ledning med USB 2.0 udgang i den ene ene og 2.1 i den anden ende. Feks http://www.danbit.dk/da/usb-opladningskabel/13404-usb-2-0-ladekabel–5-5–2-1-mm-til-dc-5-volt-jackstik-han-han.html

  OG kan man oplade den fra bilens cigar stik med en ledning som denne?
  https://www.dkvolt.dk/product/cigarstik-han-med-12v-stik-han/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *