Et lille tricks jeg selv har fået. Men som jeg opdagede at flere ikke kendte. Når man ror i kajak med fine / Skeg. Så kender man nok den, med at man får en sten op i boksen, så når man er kommet på vandet, så kan man ikke få fine / skeg ned.

Jeg teste altid min fine / skeg lige før jeg går ud, men det kan stadig gå galt. Derfor kan man bore et lille hul i bunden af ens fine / skeg (ofte er der et i forvejen). Her i, kan man sætte en lille snor, der er en 15 cm lang. Hvis så ens fine / skeg sidder fast, kan ens makker ro forbi en, så er det nemt at stikke en hånd i vandet og få fat i snoren og trække til. Så er man fri for at skulle i land, eller ødelægge vejeren eller slange til denne fordi man tager ved som roer.

Er man alene, så er der ingen vej uden om, at man må ind igen.

Under min tur Danmark rundt i kajak, i vinteren 2010, måtte jeg skære is væk i fineboksen hver morgen, med min kniv, for det virkede før jeg roede ud.

Et lille tricks.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 7. februar 2021