Nødsender til alt, McMurdo fastfind 220 plb

Et spørgsmål jeg får igen og igen, er hvad jeg gør for min sikkerhed på mine ture / ekspeditioner. Der er mange der tænker på deres kære når de er på tur, hvad hvis der sker dem noget, kan vi finde dem igen og kan de kalde efter hjælpe.

Det at have styr på sin sikkerheder kan give ro, for ens pårørende. For mig betyder det også ro for mig selv. En af mine kæphest er ”Det du har tænkt på og trænet, sker ikke”. Derfor tænker jeg alle mulig senarier igennem, for at vide hvad jeg vil gøre i de forskellige situation og så er det bare med at træne.

Jeg prøver altid at tænke fremad og have en Plan B, når det ikke er muligt, skal Plan A være meget god og tryk ellers gør jeg det ikke. Her mener jeg tryk for mig, måske ikke for alle.

Men for at få den ro på turen, kræver det også jeg kan kalde efter hjælp, har jeg desværre prøvet på ”Thule til Thule” hvor min makker blev meget syg.

Derfor har jeg altid en telefon med, ofte er det satellit, så har jeg en tracker så mine nærmeste og folk på min blog kan følge med LIVE. Det er også en sikkerhed.

Dog stoler jeg ikke på at de virke som en nødsender af flere årsager:

 • Skal et privat firma som SPOT, InReach, osv. kalder efter hjælp, ringer de først til den du har opført som kontaktperson og høre om du kunne være i fare.
 • Hvis de så vurdere du er i fare, ringer de til en lokal redningstjeneste. Det stoller jeg ikke på selv og mener tager forlang tid.
 • Ud over det kræver de abonnement, så surt hvis jeg har glemt at betale det, de koster ca. 1500 kr. om året og cirka det samme at anskaffe.

Derfor har jeg ALTID en nødsender med, der er uafhængig af selskaber, abonnement og vurderinger.

Her har jeg brugt McMurdo fastfind 220 plb i mange år. Den er let og lille og sender direkte ud på de officielle nødkanaler, med et GPS position hvor jeg er.

Det betyder kort og godt, hvis jeg må trække den, kan jeg derfra koncentrer mig om at overleve og holde antenne opad. Fordi redningen vil gå i gang med det samme, ikke noget ringen rundt. De nærmeste skib, helikopter, osv. vil få besked om redningsaktionen.

En telefon stoler jeg ikke på at jeg kan snakke og overleve på samme tid, hvis jeg skulle ligge i vandet eller i en snestorm og fortælle jeg er i nød, hvor jeg er, osv. Glem det!

Jeg har haft en SPOT med på tur, den virker godt, har dog nogle små irriterende ting, den min telefon skal tændes hver gang jeg skal tænde og slukke den. Samt den dækker ikke højt mod nord, hvor jeg er meget.

Du kan læse mit tidligere indlæg om SPOT her.

Dog kræver en Fast Finder at du har et VHF bevis, fordi den skal kodes med et MMSI nr. fordi den i teorien høre til et fartøj og ikke en person. Den virker også på land.

Jeg tog VHF bevis på VHF Skolens brevskole, super godt og let kursus. Læse mit indlæg om det her.

En Fast finder koster ca. 3.000 kr. inkl.  programmering med dit MMSI nr. og først efter 6 år skal der nyt batteri i, ikke noget abonnement og andre ting, altid klar til at lægge i lommen.

Data på McMurdo fastfind 220 plb

 • 6 års batteri tid
 • Virker over alt i verden
 • Vandtæt til 10 meter
 • Kræver IKKE abonnement
 • Sender også din GPS position
 • Sender i 24 timer efter aktivering
 • Vægt 155 gram
 • Mål ca.  10,5 x 4,5 x 3,5cm

Her er en video fra producenten hvordan den aktiveres

Hjemmesider, hvor du kan læse mere

Håber det kan være inspiration

Erik

Relateret link

Nødsender til alt, McMurdo fastfind 220 plb 2

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022