M-Tec har været så flinke at stille mine GPS-tracker / Trackunit tilrådighed, så alle kunne se hvor jeg, under Skandinavien rundt i kajak. Dette er et nyt område for M-Tec, deres sender bliver ofte brugt i maskiner som tyverisikring, arbejdstid måling, osv. Sjovt at være med til at prøve et nyt område af og se på de ting det giver af udfordringer.

Jeg have en Trackunit ME301 med.
ME301 er ikke meget større end 1 ½ tændstik æske (75x45x18 mm og ca. 60 gram) pakket ind i en vand og stød sikker boks. Som jeg dog har haft i en vandtætpose på hele turen.
Enheden, kan sættes forskelligt op, men min var sat til at slukke hvis den lå helt stille over 15 min, samt den sendte min position hver 5 min. For at slukke den og afslutte dages spor, så var der ikke nogen knap, men jeg skulle sende en sms til den.
For at starte den igen, skulle jeg sætte strøm til enheden.
Derfor ladte jeg den op, hver aften når jeg kom i telt, vi mit 12 volt scooter batteri. Når den var ladt op, slukkede jeg den med en sms. Om morgen startede jeg den igen ved at sætte lade stikket i.

ME301 virker ved at den sender en SMS via et normalt SIM kort, så det kræver telefondækning. Trackunit kan dog lære op til 100 punkter, som den så sender når den har forbindelse igen. Min oplevelse var at den virkelig var god til at fange net, ofte bedre end min telefon.
Det har selvfølgelig nogle ulemper, da det koster i SMS’er samt der skal være dækning. Men det er også de fleste steder, efterhånden.

Alternativet er SPOT som køre over Satellitter men de kræver så til gengæld et årligt medlemskab.

For mig har den virket stort set perfekt. Havde en kort periode lidt problemer, men det løst en opdatering lyn hurtigt.
På den måde jeg har et kort hvor man kan se hvordan det virker, kræver lidt hjælp. Det kunne jeg ikke uden Jacob Vemmelund.

Det jeg savner mest er at den lavede en streg hvor jeg havde roet den pågældende dag. Det skulle man trykke sig frem til, at se.
En god løsning til min tur, som har givet meget til min hjemmeside, samt jeg ser det også som sikkerhedsudstyr. Hvis jeg var vejrfast, kom der hver gang, en sms eller mail, fra en der spurgte om jeg var ok, når jeg nu ikke var på.

God ting:

  • Solid
  • Lille
  • Meget pålidelig
  • Strøm til to dags roning
  • Super god personlig opsætnings side med kort, osv.
  • Batteri er et standard mobiltelefon batteri, så let at genanskaffe

Ulempe:

  • Ikke tænd / sluk knap
  • Køre på normalt SIM kort
  • Kræver lidt at få sat op til ens egen hjemmeside (som alle andres)

https://www.youtube.com/watch?v=F9bzLKLzPjM&feature=youtu.be

 

Erik

Relateret link

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!