For mig har Victorinox været deres rød multitool kniv, som jeg altid har regnet for total ubrugelige, fordi de er så uhandy at holde på, da de er så brede. Samt de værktøjer de har haft i sig, har jeg ikke kunne bruge på mine tur synes jeg.

Så da jeg blev stillet over for et Victorinox Multitool (de kalder det SwissTool), var jeg lidt tilbageholden. Men da jeg fik det i hånden, kunne jeg bare mærke kvaliteten og alle de fede detaljer. Så det kom med på tur ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”. Jeg er blevet helt glad for det.

Det tool jeg havde med hedder: SwissTool Spirit II + lidt tilbehør og læder etui.

Der er et tool som alle andre, jeg har brugt Leatherman Wave multi-tool i mange år, som jeg har været super glad for, især fordi den har to super gode kniv, hvor den en er med bølgeblad. Har anmeldt det før:

Multi-tools med på tur, Leatherman Wave

Men mit SwissTool har kun en kniv i meget klassik smal form, men underligt nok har jeg ikke savnet flere knive. Men den har faktisk en lille bølgekniv gemt i noget der ligner en skruetrækker. Den har to rigtigt skruetrækker, lige og stjerne, sav og saks. Dens dåseåbner, skal lige bruges et par gange, da den er lidt omvendt, men så køre den også bare.

Alle værktøjer er fine og kan ikke fremhæves i forhold til andre, men de virker og finish i detaljerne er super fine og jeg ser ikke en rustplet nogle steder.

Når et værktøj er klappet op, så bliver de låst. For at låse dem op er den en super let betjent lås der skal skydes frem, elegant lavet.

Tangen som er noget af det vigtigst er igen som de andre, med et smalt næb, kæber til møtrikker og et klippestykke. Men selve håndtaget i toolet, er super gennemført, da det bure let indad og er super dejligt afrundet så det ikke skær i fingrene. Det gør at den har et super greb.

Når toolet er klappet sammen, kan alle værktøjer let åbnes og betjenes uden at skulle åbne toolet.

Det ekstra værktøj er rat at have med, men mere et sæt i sig selv, hvis der skal skrues lidt. Igen er det lavet i en superkvalitet og passer i læder etuiet. Jeg bruger stort aldrig læder etui, da jeg har multitoolet i lommen som en lommekniv, ekstra værktøjet har jeg i min reservedels taske.

Som altid husk at gå dine ting igennem før afgang, så du er sikker på du har værktøj der passer til de skruer, osv. du har med og kan få behov for at lave.

Se video om det her:

 

Stor kado til Victorinox for at kommer super med.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 22. marts 2023

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen