På alle mine ture, medbring jeg altid et multi-tools, da kan bruges til mange gode ting, har efterhånden brugt alle redskaber, til små opgaver i løbet af dagen og til større reparationer.

Mit eget fortrukne multi-tools er Leatherman Wave, da det er nemt at komme til knivene, samt kanter er afrundet så når man tager ved, skær kanterne ikke ind i hænderne.

Jeg er altid meget glad for det bølgede knivsblad, da det er utroligt skarpt og kan skære igennem mange ting, bl.a. tyk plastik i pulke, m.v. Tangen kan bruges til så mange ting. Dens skruetrækker synes jeg er meget smarte, da de kan vendes fra Stjerne til ligkarvet, og den findes i to størrelse, en mellem der går til det meste, skibindinger, o. lign., samt en helt lille, der kan klar briller, elektronik, osv. Saven kan mange gode ting, selv save teltstænger i aluminium, når de skal repareres. Den har også små syle, som man kan lave huller med, samt en lille saks. Men se flere modeller, og tag hvad der passer dig bedst.

Men vær opmærksom på hvad du medbringer, og hvad du regner med at kunne lave, f.eks. nogle skibindinger bruger store skruer, så tjek om dit multi-tools passer før afrejse, eller skift skruer til nogen der passer, så man sliber for ekstra værktøj.

Her kommer et godt ordsprog til gode “Jo mere man træner, jo heldigere er man” = jo mere man planlægger og tænker igennem, jo bedre går turen.

God tur

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022