Som altid har jeg en god solid kniv med på fjeldtur, til at ordne fisk, hente brænde, skære mad ud, osv. Jeg har haft mange kniv igennem årende. Men da så “Gerber Ultimate Knife”, af Bear Grylls, så jeg en god kniv, godt nok i mange farver, samt jeg har det lidt svært med Bear Grylls nogle gange.

Men det skulle ikke hindre mig i at prøve en god kniv af. Så den kom med på ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”.

Hvis jeg så væk fra de voldsomme farver, som også har en funktion, da kniven er let at se, hvis man lægger den fra sig. Selve kniven har 12 cm blad og er 25,4 cm lang, så det er en pæn kniv, med en samlet vægt på 416 gram.

Selve kniven, ligger super fedt i hånden, og gummibelægningen gør jeg aldrig følte den gled i min hånd, selv når den var smurt ind i fiskeskæl, osv.

Den har en fin beskyttelse / parer bøjle foran, så fingrene er beskyttet. Der er der sat to huller i, så den let kan sættes på en pind, til spyd, hvis man skal fikse eller jage fugle i træer, i en nødsituation.

Blades længde på 12 cm er perfekt til det mest. Bladet har bølgeformet / savtakket i bunden, så den let skære snor, osv. over. Ellers spidser kniven til som en normal kniv så den kan bruges bredt.

Bladet er gennemgående hele vejen og i ende af kniven er der sat en metal klods, som kan bruges som hammer, det virker overraskende godt.

I ende af kniven er der også sat en snor med en fløjte i, super god detaljer på fjeldet, hvis en bliver væk i tåge, osv. I starten var jeg lidt træt af snoren, men vendte mig hurtigt til den var der, så den fik lov til at blive.

Selv skeden er lavet i hårdplast, samt kniven kan vendes begge vejen, så den kan sidde på, begge sider af kroppen, uden man skal tænke på at vende kniven rigtigt når den skal i skeden.

På selv skeden er det sat en holder med et lille strygestål, super fed detalje, og det virker fint, da der er lavet et lille stykke på bagsiden af kniven til at stryge det mod.

Selv plast skeden sidder på en nylon del, så den er let. Det fede er igen at plads delen, holdes fast af velcro, jeg kan åbne og folde plastskeen ned, på bagsiden sidder så en diament slibesten, så du altid kan slibe din kniv op, super fed detalje.

Tog af nylon skeden har en bred åbne så selv et god bredt bælte kan gå igennem. I toppen er det også muligt at lukke en velcro lukning om toppe af knivskæftet, hvis man vil sikre den ekstra. Den bruger jeg stort set aldrig selv, da den sidde super godt fast.

Se video anmeldelse her:

Kort sagt er det en rigtig arbejdskniv, men mange super detaljer.

Den fås også i en udgave, med bølgeformet blad de første 6 cm af bladet.

Erik

Relateret indlæg

Fjeldkniv, Gerber Ultimate Knife, Bear Grylls, Karen leverpostej

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen