Dit Eventyrs Kajakekspedition i Nordøst Grønland er i mål

Natten igennem blev det ved med at regne og blæse. Og kl 02.30 begyndte vinden at tage lidt af. Idag var det igen fælles vækning kl 06.30. Vi spiste og pakkede sammen imens vi holdte øje med vejret. Vi besluttede at det var ok at tage afsted.

Klokken 8 kunne vi drage afsted ud igennem dønningerne. Så snart vi var ude af den lille bugt vi lå i, fik vi bølgerne på en 50 cm med os og medvind. Vi strøg afsted med 8-9 km/timen. Efter en 6 km, kunne vi padle ind i Noret, en stor indsø med adgang til havet. Der holdte vi et timehvil udvendigt igennem Noret til Mestersvig. Her ankom vi kl 09.51. Der var lige en lille bonus oveni, fordi det er Delta, så der var lige 300 meters bære mik for at komme op til en ordentlig lejrplads, lige ved siden af landingsbanen og terminalen hvor vi skal afsted fra i morgen.

Lige som vi bar det sidste op, kom en Hercules flyver fra flyvevåbenet. Herligt, fordi der var en masse kendte ansigter med, som jeg fik hilst på. Vi slog lejr og kom i tørt tøj. Heldet var med os, fordi det klarede op og der kom sol. Herligt at kunne tørre vores tøj og grej. Vi lagde alt ud og lavede tørresnor, alt var pakket ud. Der var grej overalt. Herefter kunne det vendes og drejes, så alle kanter blev tørre. Vi varmede vand, så alle kunne tage et improviseret bad og vaske lidt tøj til hjemturen. På den måde forsvandt dagen hurtigt.

Til aften pakkede vi sammen, Bjørn lavede mad. Hen på aftenen kom en Twinn otter for at flyve folk videre til Daneborg, så farvel til dem jeg kendte, Per gik en tur imens. Nu slapper vi af, prøver at fordøje de mange fantastiske indtryk fra vores eventyr her i Nordøst Grønland. I morgen går det hjemad hvis vejr og teknik vil det.

Dato: 20 August
Dag: 28
Lejr: 25
Distance: 12,8 km
Position: 72 14 013 – 23 54 589 Mestersvig.
Vejr: 5-15 grader, lave skyer til blå himmel og sol. 5-10 m/s fra nord til vindstille.
Sigt: 50-70 km

Du kan her få fornøjelsen af tirsdagens blog indlæg oplæst og indtalt over satellittelefonen.

God fornøjelse

Erik

itemearcon Memo (14)

Share this post

Comments (6)

 • Tak. Det var også noget af en overbæring, men et meget fedt område både før og efter.
  Vil lave forskellige ruter hver gang, så kommer også ekspeditioner uden overbæringer.
  Mvh
  Erik

 • Tak
  Mvh
  Erik

 • I lige måde. Flot arbejde og tak for hjælpen og hyggen
  Mvh
  Erik

 • Hej gutter.
  Vil bare lige sige tak for sidst. Det var hyggeligt at hilse på jer, på både Strindberg og Ella Ø.
  Glæder mig til at høre om den sidste del af turen.

  Torben (98)
 • Godt gået alle fire -:))Et stort tillykke til jer ….Vi glæder os utroligt meget til og se fotos …Og alt det du ikke har kunnet skrive Erik ,,,,,

  Viggo Kajakbums
 • Godt gået alle fire.
  Har været lidt misundelig, dog ikke mens I bar over.
  Hilsen
  Henning

  Henning Reichstein

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.