Det er ikke fordi jeg har masser af tid til mine sidste forberedelser, men jeg føler jeg ved hvad jeg skal have lavet og har stor til tro til det hele er i orden og klar til den 1. april.

Her i ugen har vi fået sat en fodpumpe i min Empower. Jeg har fået hjælp af en tidligere skibsbygger, Leif.

Min tanke var jeg ville have en rigtig kajak fodpumpe i, fra Max-kajak, en K2 pumpe. Men den er lavet mest til kapkajakker, selv om vi vente den i alle mulige retninger, synes vi ikke den sad så godt, samt der var mange små led i den. Så vi endt med en god gammeldags model. Den var meget enkelt og nemmer at betjene fuldt ud, med en fod.

Leif tryllede og lavede to glasfiber beslag der blev limet i bund og top af kajakken helt inde ved forreste skot. Næste dag støbte han glasfiber rundt om så de sidder god fast.

Herefter blev pumpen monteret på en træplade belagt med epoxy lim.

Fra pumpen gik den en slang ned til bund suget, hvor Leif også havde støbt en holder i glasfiber, så jeg ikke sparker den væk. Bundsuget har vi sat helt frem fordi bunden er så flad at vandet alligevel køre rundt (virker fint i test). Så fik vi sat udgangs ud igennem siden af kajakken og monteret slangen.

Dagen efter kunne jeg ro en god tur 1½ time, pumpen virkede fint. Meningen med den er at tage den smule vand der ligger i bunden, så man ikke sidder i lidt vand, osv.

Herlig tur, hvor jeg kan fornemme en god fart i kajakken og jeg sidder perfekt, dejligt.

Så kunne jeg få kajakken hjem i stuen, da jeg skulle have Grønlandspagajer på fordækket vil jeg gerne have en ekstra holder uden foran, fordi når pagajen kun ligge under elastikkerne synes jeg den kan dreje lidt ud over siden, der for syede jeg en front strop, jeg monterede men to rustfri skruer igennem mit nye dæk (lidt av, når boremaskine bore i en ny kajak). Jeg havde syet to neopren flapper hen over skuerne så det er lidt pænere.

Ellers har jeg sat en masse ekstra elastikker på, da jeg altid mangler lidt når der skal holdes kort, pagajer, klistermærker fra samarbejdspartner, osv.

Mangler forsat at lave en pagajholder til bagdækket, samt tilpasse en masse af det grej jeg skal have med. Men kajakken er på messe her i weekend, i mens kan jeg kikke på mit nye telt, fra Helsport og mit andet grej.

Erik

 

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!