Klättermusen produkter

 

Skalbukser, FREKE, Klättermusen

En virkelig solid skalbuks, med mange gode detaljer. Kan holde til hårdt brug.

Bukserne har fulgt mig på over 4000 km, skiture, kite, m.v. og har mange ture i sig endnu. Bukserne har kevlar forstærket knæ og røv, endvidere er der i knæene mulighed for at lægge beskyttelse ind, samt opstramning omkring knæet.

Bukserne har en overdel i fleksibelt og strækbart materiale, som slutter tæt til kroppen, men mulighed for at stramme op over hoften. Selerne er nemme at justere og holder fint deres indstilling.

Der er en enkelt lomme ved brystet, samt to på forsiden af lårene.

Der er indbygget gaiters, med jernbøjle neden om støvlerne, man kan stramme bukserne ind omkring støvlerne, så man slipper for sne i støvlerne.

Alle lynlås er solide med grove tænder, så sne har svært ved at sætte sig fast.

Hvis det er ekstremt koldt under -30 på hele turen vil jeg ikke vælge en skalbukse, samt hvis der er varmt, så bliver de for tykke.

Så gerne en version i bomuld med samme forstærkninger.

Det her er skalbuksen til ekstremt brug.

Positivt Negativt
Meget solide Bliver fugtige når koldt, under -30
Stof over livet, fleksibelt sidder godt Meget kraftige = varme, hvis varmt
Gode lommer, foran på lår Mangler brugsanvisning til gaiters(set mange der ikke bruger dem)
Lyn lås i siderne Kun godt bruge en ekstra bryst lomme til nødgrej
Solid, grov lynlås
Gaiters indbygget

 

Jakke Bomuld, Rimfaxe, Klättermusen

En dejlig jakke til vinterbrug. Solid med en masse gode detaljer og god pasform. Den har en god kraftig lynlås der virker hver gang, da frost ikke sætter sig i den. Jakken er lang, så den kan tages ned over røven, når det er koldt og blæser. Den har to store brystlommer, der nemt rummer, luffer, huer, osv. Samt to lommer nederste på jakken som også har god plads, her kan man stramme jakken til i livet hvis det ønskes. Den er udstyret med fløjte og kompas (men kompasset kan man ikke regne med). Jakkens hætte er helt utrolig, den sidder virkelig godt, og kan lukke rigtigt godt til, den har ståltråd i kanten, så den nemt kan formes, træk / spænde systemet, gør at hætte lukke som en musling skal, så ens udsyn bevares, her ved behøver man ikke pelskrave. Jakken kan lukkes godt til ved halsen, håndled og bund, samt den har lukke i mellem bene, hvis man kan lide det.  En Jakke i topkvalitet, til vinterfjeldet.

Positivt Negativt
Pasform Ikke anorak
Mange gode detaljer Kompas på arm, virker ikke
God solid lynlås Mere plads ved hals, så hætte tages af og på med lukket jakke
Nød fløjte i lynlås
Store lommer
God hætte, sidder godt
God lang (ned over røven)
Gode håndleds lukninger

 

 

 

 

 

 

 

 

Dunjakke, Iving, Klättermusen

Det her er dunjakkers sværvægter, den er lavet vandtæt og med tabet syninger. Den har holdt os varme mange gang, under lejr arbejde, pauser og på kite turene. Den har noget rigtigt godt fyld, som virkelig kan holde en masse luft i sig, så ekstra varm. Hætte har mere fyld, end andre jakker jeg har set, samt den lukker godt til. Den har elastik ved håndleddene, så slutter godt til. Har en god pasform.

Den har desværre ikke den samme god lynlås som Rimfaxe jakken og Freke Bukserne, den der er brugt her er af plast og drillede mange gang, når skulle lynes, samt under hårdt arbejde, løber lynlåsen op, så jakke åbner sig mere og mere. Overlappet over lynlåsen går ofte ind i lynlåsen. Lommerne nederste på jakken, sætter lynlåsene sig ofte fast i over lappet, samt de er lidt for snævre at komme i. Oplevede at få en del små huler, så har lappet dem en del. Men over ordnet den bedst dunjakke jeg er støt på endnu.

Positivt Negativt
Dun super, gode luftige og varme Lynlås plast og for klejn
Dejlig stor Overlap ved lynlås sætter sig fast
God pasform Jakke går op under hårdt arbejde
God stor hætte og pasform Lommer for snævre, lynlås sætter sig fast i overlap

 

 

 

 

 

 

Vest, Bore Vest, Klättermusen

En vest er et “must” på næsten hvilken som helst tur, da den  vejer ret meget og giver en utrolig god varme, lige hvor du har brug for det. Har brugt den ved pauser, eller når man lige skal gå sig varm, når vinden blæser lidt, i telte, osv. Klättermusen Bore Vest, er så lige en klasse over andre, det er let, varm, har et utroligt godt snit, som giver en super pasform, har en god solid lynlås, lommer og elastik ved armen, så slutter godt tæt, uden at man mærker de. Eneste ulemper er at snippen i lynlåsen er for kort, samt lynlåsen, arbejder sig op under hårdt arbejde.

Positivt Negativt
Let Lynlås køre op ved hårdt arbejde
Varm (Lille snip i lynlås)
God pasform
God lynlås
Elastik ved armhuler

 

 

 

 

Vejledning til valg af vest, til vinterbrug: Valg af vest til vinter og efterårsbrug (anmeldelser)

 

Rørhals tørklæde / hue, Multitop, Klättermusen

Et “rørhalstørklæde” i polyester, mest brugt som forhøjet halstørklæde, da sidder godt til og føles blødt. Kan også bruges til pandebånd, hue, osv. Et stykke dejligt grej, men prismæssigt har det svært ved at hamle op med rørhalstørklæde stykker.

Positivt Negativt
Sidder godt stramt som halstørklæd Prismæssigt svært at hamle op med rørhalstørklæde stykker
Super som forhøjet hals

 

 

 

 

Hue / hat,Musse,Klättermusen

En hat som ikke er som andres. Sidder utroligt godt (Dog ligner man en tysker / franskmand), kan spændes til i nakken og under hagen. Ørelapperne er lavet så de naturligt buer ind, så dækker ørene utroligt godt. Under skyggen, er der en lille kant, der lukker godt af for vinden.

Dog blev jeg kold på panden under hård vind og stærk kuld, god til ca. -25 grader. Eneste stor ulempe er at den ikke fungerer godt med hætterne på Rimfaxe og Iving jakkerne. Skyggen sider i vejen. Så for at kunne udnytte hætten optimalt, måtte jeg bruge anden hovedbeklædning.

Positivt Negativt
God pasform Bliver kold i panden under storm
Ørelapper falder naturligt ind til hovedet Kold under -25 grader

 

 

 

 

 

Gaiters, Gaupa, Klättermusen

En tyk og solid gaiters til hårdt brug, igen med Klättermusen unikke lukke system, med jernbøjle neden om støvlen. Fik ikke brug for dem, da Freke Skalbuksen har indbygget Gaiters. Men en stærk gaiters til fjeldbrug

Positivt Negativt
Solide Vejer meget
God lynlås
Unikt lukke system

 

 

 

 

Luffer, Greppet, Klättermusen

En solid luffe, men virkede ikke til vores brug. Har nogle god matrialer. Luffen er meget kort, i forhold til størrelser, så ikke meget plads i den i længde og volum. Håndleds lukningen, mangler noget at få fat i, når skal lukkes, svær at lukke med luffer på? Samt går nemt op. Luffen er alt for kort fra håndled og op på arm, skiller for nemt af, når man tager luffer på fordi det koldt. Inder handske i fleec blev utroligt hård meget kold, selv om finger handske inden i. Vil anbefale folk at bruge en uldluffe inde i, i stedet for.

Til vinterbrug mener jeg en tynd bomulds luffe, med uldluffer inde i er meget bedre. Falder igennem i forhold til andre Klättermusen ting.

Denne luffe vil virke meget bedre til isklatring, m.v.

Positivt Negativt
Solide For kort i forhold til størrelse, både finger længe og op på armen.
Fleec inder handske bliver hurtig kold
Håndleds lukning svær at få fat i
Håndleds lukning får nemt op

 

 

 

 

Større vejledning her: [Fif og råd] Valg af handsker til vintertur

 

Andet tøj

Skal luffer, Norsk Militær

En billigt og genial løsning. En skal handske i bomuld, den er slid stærk, har et super lukke system med elastiker om håndled og på underarmen, som nemt kan strammes til. Går godt langt op på armen, så man ikke skiller af, samt der er god plads til en god solid uldluffe inden i. Selv om de bliver fugtige og fryser lidt, er de nemme og forme.  Har aldrig fundet nogen bedre løsning. Se handske valg og sammensætning her, Komud

Positivt Negativt
Billige (håndleds elastik glider lidt op)
Solide
Går langt op på arme
Gode lukninger

 

 

 

 

 

Indesokker, Harjo Wool liner, Sportsnett.no + Helly Hansen Polsokk, Sportsnett.no

En superløsning som indersokker til, telt, Overboots, i skistøvler, m.v. Vi brugte dem mest i telt, og når man gik rundt i sine Overboots. Utrolig varme, selv hvis lidt fugtige, gav hurtigt varmen når man kom i telt og havde lidt kolde fødder. Uldsokken er lidt skrøbelig, så kan let trækkes i stykker så skal en beskyttelses sok uden på, som Helly Hansens Polsokk, efter kort tid, de “vokser” sammen til en sok. Prøv dem og det slut med kolde fødder, (lidt en dyr løsning, men dejlig)

Positivt Negativt
Varme Lidt skrøbelige
Uld fnuller over alt
Prisen

 

 

 

 

Større vejledning her: [Fif og råd] Valg af handsker til vintertur

 

Tynde handsker, Power Stretch, Black Diamond

En tynd inder handske I Power Stretch, holdt udtroligt godt, I forhold til tykkelse og brug. Bruger altid en tynd handske inderste, så fugt kan sætte sig i den, samt man aldrig har bare finger hvis man lige skal lave noget. Læse mere om handske løsning, her Komud

Positivt Negativt
Stærke i forhold til tykkelse
God pas form
Gode til prisen

 

 

 

 

Større vejledning her: [Fif og råd] Valg af handsker til vintertur

 

Tykke handsker, Army Leather GTX XCR Shell Glove, Hestra

En af min absolutte ynglings handsker. Den er så solid, og nem at arbejde med på, da man har 3 finger systemet. En god varm handske, men en god fleece handske inderst, som er nem at tage ud og tørre. Selv læderet skal smøres for ikke at tag fugt. Går godt op på arbmen og har et godt lukke system. Prøv den, Prøv den!!!

Positivt Negativt
PERFEKT Skal smøres med læderfedt
Solid
Varm
God at arbejde med på
Går langt op på armen
God lukke system

 

 

 

 

 

Større vejledning her: [Fif og råd] Valg af handsker til vintertur

 

Uld luffe, Løvhaugvotten, Sportsnett.no

En kraftig god uld luffe, til brug i skalhandsker. Skal vaske så bliver tætter og kommer til at side til. Et “must” på vinterfjeldet, så det slut med kolde finger. Brug altid en tynd handske inderste, se forslag til handske løsninger her, Komud

Positivt Negativt
Varme
Et “must” til vinterturen

 

 

 

 

Trøje, Hood Sweater, Aclima

En god solid uldtrøje, med et nyt hætte system, man kan tag hætte på, man kan tage højhals af, så hænger med hætten. Der er lomme på maven, brugt den aldrig, har huller til tommelfinger, så ikke skiller af. Hvis man er til uld, et super produkt, dog er den kort, savner et længer rygstykke, så ikke kravler op hele tiden.

Positivt Negativt
Varme Forkort i rygstykke
Solid
Specielt hætte system
Tommelfinger huller

 

 

 

 

 

Moskusokse brynje, privat

En brynje i grov “terne” med korte ærme, og lang ryg. Var et utroligt godt produkt til at have uden på sit lange undertøj, for mit vedkommen to lag, herefter brynjen og jakke. Moskusokse uld er noget af det varmeste i verden, men samtidigt slipper brynjen nemt af med fugt og danner en masse stille luft. Så gav en god varme, og man kunne komme af med fugten, når man arbejde. Blev brugt under minus 20 grader, samt når kitede.

Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE Prisen omkring 3.000 kr. Laver Luffer, håndledsvarmer (400 kr), næsten alt i moskusokse uld. Kan kontakte os hvis ønsker kontakt, Her

Positivt Negativt
Varme Pris
Lad fugt passere Svær at skaffe

 

 

 

 

 

Brynje undertøj, Brynje.no

Undertøj i net, både trøje og bukser, er super undertøj da let føre fugten væk, men samtidigt skaber en masse stille stående luft, som varmer meget. Det har jeg stort set på inderst altid, men tyndt lag uldundertøj ud over, det er en perfekt løsning til mig. Mit brynje undertøj har fuldt mig i mange år og har holdt langt over hvad man kan forvente.

De har også produceret en serie hvor brynje og uldlag er sat sammen, super dejligt, dog svære at regulere, vil heler selv tag to lag med man kan skille af, hvis det er varmt.

Aclima har også lavet nogle lækre nogen, hvor man har stof, ved skuldrene, så de kan bruges, når man går med rygsæk, smart. Ellers får man terne, på skuldrene.

 

Rørhalstørklæde, Militær

Et multiværktøj til tur, kan bruge til hue, pandebånd, halstørklæde, osv. Læse mere her, “Rørhalstørkæde”

 

 

Andet grej:

K2 Mt. Baker Superlight

En ski, vi må lægge os i støvet for. Helt utroligt hvad den har holdt til og kørt igennem. Dette var skien vi brugt når vi kitede, vi brugt telemarkbindinger, da vi har større bevægelse frihed (og er telemarker begge). Den glider igennem alt, dens spids, har en even til at skære sig igennem, eller komme over de mest utænkelige, bump, snevolde, isskruninger, osv. Flere gang tænkte vi at nu brækker vi benet eller skien, men skien forsatte bare. Kan kun sige TAK Mt. Baker

Positivt Negativt
Dejlig flexibel INTET
Skær sig igennem alt
Gode
STÆRKE

 

 

 

 

 

Brænder, Primus EtaPowerTM MF

En ny brænder for os. Den holder hvad den lover, den kunne bræde alt det brændstof jeg har teste den med. De fik virkelig tæsk, når alt bliver ryste sammen, under kit ture, osv. Brændte generelt altid godt. Dog var vores problem, at brænderen altid rystede løs, ned ved dysen, samt dysen kunne også ryste sig løs, så måtte skifte mange dyser der var blev lidt skæve. Ellers brænder den godt og stille. Pumpen er utrolig solid og dejlig at betjene, da den er vinklet en lille smule opad. Justerings skru, er for svær at juster når det ikke er gas den brænder, utrolig følsom, så svært lad noget koge. Selv om det gryder og alt er godt skævt nu, virker det hele stadig. Afskærmningen, virker fint og koger en liter vand hurtigt. Kunne godt bruge en anordning så gryde kunne tages af men tagen, mens låget er på. Se mere om brænder i telt, her!

Positivt Negativt
Stille når brænder Justeringsskru for fint følende
Let at betjene Ryster løs ved dysen
Stærke dele Opvarmnings skål for Klein og løs
God solid pumpe
Gode gryder

 

 

 

 

 

 

Termokander, Primus C&H Vacuum 1 liter

Termokander skal der til og de gjorder et godt stykke arbejde, de holdt vores vand varmt, selv på meget kolde dage. En ud af fire gik i stykker, men blev virkeligt behandlet hårdt. De bliver leveret med kop, og 2 slags låg, et fast og en men tryk låg, så det er nemt at vælger efter ens behov. De kommer i sorte der kan tag lidt varme, dog forstår jeg ikke hvorfor det skal være metal yderst der altid er koldt. Der for sætter vi altid tap på. Se artikel her Komud

Positivt Negativt
Levers med to låg 1 af 4 i stykker
Solide Låg klikker over når meget koldt
Holder vand varmt længe

 

 

 

 

Du kan læse en længere vejledning her: Valg af termokande (Anmeldelse)

 

Telt, Svalbard 6, Helsport

Et telt der har fuldt os på mange vinterturer derfor valgt vi det igen. Et meget solidt telt, passer perfekt til 2 til 3 mand, på vinterturer, flere kan det ikke rumme. Men så har man også et palads at bo i, i al slags vejr. Teltet er nemt at rejse, og står godt i storm og al slags vejer. Har en dejlig stor apsis, til grej, osv.

Dog har den en stor fejl at lynlåsen i indertelte er for svag, takkerne er for små, så sætter sig is i lynlås, som medføre at lynlåshovederne går i stykker. Så til lange ture, skift lynlåsen før afgang, lidt synd for et telt til omkring 10.000 kr. Men har ikke fundet andre der er bedre. Deres nye stænger er utrolig solide. Et super telt, til ekstremt brug.  Af små ting kan vi nævne at kunne godt bruge andre bardun snor, da kinker, ophæng af indertelt i siderne, tørre ophæng forstærket mellem yder og inder telt, da bruger tørre meget, læse mere om det her, Komud

Positivt Negativt
Solidt Lynlås i indertelt ikke holde
Nemt at rejse (Bardun snor kinker)
Stabilt i al slags vejr (indertelt mangler sideophæng)
Perfekt vintertelt til 2 til 3 mand (Tørre net ophæng forstærkes)

 

 

 

 

 

Du kan læse en nye og længere anmeldelse her: Anmeldelse af teltet Svalbard 6 Camp, Helsport

 

Turstøvle, Skarvet, Alfa

Vores fortrukne turstøvle, sidder super på fødderne, har bevist flere gang der er mange km i dem. Skal ofte bankes bløde omkring snuden hvor læderet knækker ved tæerne, mange får trykskader.

Rottefella NNN-BC M-3 Magnum ManuellDette er binding til Alfa, Skarvet støvlen, holder super. Vælg ALDRIG auto binding til vinterfjeldet, fryser fast når rigtigt koldt. Den manuell, kan fryse når komme fygsne ind under. Men meget sjældent. Kan tages ud med skistav, og i ekstrem forhold, må man hælde varmt vand ned i den.

 

Skistøvle (Telemark), Seeker Telemark, Black Diamond

En gennemført Telemark støvle, som virkelig har gjort sit bedst for vores tur, har holdt til så mange tæsk, og har støtte vores fødder, igennem alt.  Kan kun sige en negativ ting, størrelser står kun i US. Den har en helt unik inderstøvle, med vejreluk, smart. Gode såler. Støvles lukke anordninger, er nemme at indstille og holder super godt. Har et hav af detaljer. SKAL SES!!!!!

Brugt til Kit, kørte telemark, fordi man køre telemark.

Kan dog ikke holde tæerne varme under minus 30 – 40 så der supplerede vi med “Forty Below, K2, Superlight overboots”

Positivt Negativt
Gode lukke anordninger Kun i US nr., ha, er INTET
God inderstøvle
Nemt at tage såler ud
SOLID

 

 

 

 

 

Overboots, K2 Superlight, Forty Below

En ting vi fik med I sidste øjeblik, men som virkelig har reddet vores tær og gjordt mange dage dejlige. En plast støvle uanset hvor god der er, kan ikke holde ens tær varme, når temperatur går under minus 30 – 40 grader. Når vi kite satte vi disse overboots uden på vores telemark støvler, de skulle lige klippes lidt til, en virkelig god løsning, til at holde varmen, og sne lidt væk. De er dejlig store så nemme at få på, samt velcroen holder rigtigt godt.

Positivt Negativt
Ekstrem varme (Skal klippes til)
God velcro luk
Dejlig store

 

 

 

 

Skistave, Expedition Pole 125, Black Diamond

Endelige en stav der er ekstrem solid og er nem at indstille, men Black Diamond’s, Clik Lock. Håndleds remmene er nemme at indstille, og juster i længden alt efter hvor mange lag handsker man har på. Ønsker fra vores side, korkhåndtag og runddeler der går hele vejen rundt, småting.

Positivt Negativt
Solide (Kork håndtag)
Nemme at indstille (Runddeler gå hele vejen rundt)
Holder i låsene
Gode håndledsremme

 

 

 

 

 

Kop, Termo

En genial løsning, nem og god at drikke af, og man kan sætte låget på når man flytter rundt i soveposen, eller tage en kop varmt med ud til første pause. Man behøver ikke tænke på at det løber ud. Brugt på mange ture, undervisning osv.

Positivt Negativt
Låg 100% tæt Ikke alle sælger den
Solid
Nem at tage med
Et “must”

 

 

 

 

 

Sovepose, Tempelfjord, Helsport

Vi skulle bruge en varmsovepose, og det fik vi, en super dejlig sovepose, blev brug med en inderpose oven i, så vi lå i 3 poser, den eneste ulempe ved det, er at det tager lidt tid at komme ned i alle poserne, men så sover man også godt varmt. Sov med tøj, men sov godt i temperatur omkring de minus 50 (kan godt mærkes). Det var rigtigt godt med ydre pose til at tage fugt, osv., nem at lufte. Jeg er 187 cm, så havde en 195 cm pose, føles dog meget kort, samt halskraven, var for tynd i fyldet og gik altid op, var svær at unytte 100% da posen var så kort. Elastikker i hætten, halskrav, m.v. mistede hurtigt deres elasticitet.  Samt hvorfor skal lynlås kunne åbnes i bunden, går altid op, så blev syet sammen.

Positivt Negativt
Varm Tager land tid at komme i 3 poser
Ydre pose super til tag fugt / skidt Kort i modelerne
Halskrave for tynd
Elastikker mister elasticitet
Lynlås kan skilles af i bunden

 

 

 

 

 

 

 

Sovepose taske, Arctic Bedding, Sportsnet.no

En ny taske vi afprøvede, brugte samme system ved Sirius. En dejlig løsning, da nemt at tage sine ting i telt, smider tasken ind, så er underlag, sovepose, bøger, toiletting, osv. på plads. Gør ikke noget at den er længere end pulken, kan godt bindes ind. Stoffet er lidt tyndt, så får hurtigt huller, ok, grundet vægt. Vandtæt behandling, indvendig, går i stykker og smuldre når meget koldt. Posen er lidt for smalt til brede vinterunderlag. Skal dog passe meget på oppusteligt underlag, hvis man binder den på pulken, Sker ikke hvis man kun går. Manger tvær remme til at holde underlag i tasken, syede tværremme i så underlag blev holdt inde i tasken, så nemt at pakke sammen om morgen. En god løsning jeg vil bruge igen

Positivt Negativt
Ting samlet Tyndt i stof, OK grundet vægt
Hurtigt at pakke ud / sammen Vandtæt behandling går i stykker i stærk kulde
Lidt for smal til brede vinterunderlag
Mangler tværremme til at holder underlag på plads

 

 

 

 

 

 

 

Takser, Sportsnett ½ pulk back for Paris, Sportsnett.no

En færdig taske der lavet lige nøjagtig til Paris pulkene, kan få dem i fuld længde, og ½ længde som vi brugte. En stor rumlig taske, som er nem at pakke i, og kan løftes, frem og tilbage fra pulk til telt. Har 2 lynlås hoveder i, dejligt hvis en går i stykker. Igen tyndt stof, ok grundet væk, vandtætbehandling falder af i stærk kulde. Indspændings remmene er gode, men kan ikke spændes nok, da syet på for lagt op.  Den perfekte løsning, men hensyn til vægt og pris, hvis man skal på vintertur med pulk.

Positivt Negativt
Perfektløsning til pulke Tyndt stof, ok grundet vægt
Størrelse Vandtæt behandling går i stykker i stærk kulde
2 lynlås hoveder Indspændings remme, spændes for kort
Pris / vægt / alternativ

 

 

 

 

 

 

GPS, eTrex Vista, Garmin

Garmin’s GPS’er, har vi brugt i mange år, de er stabil, solid, holder længe på et sæt batterier. Vigtigt af alt har de en god bruger fald, så den er nem at betjene og navigere rundt i menuerne. Men de er også dyre. I temperatur under minus 40, displayet kan godt være lidt mærkeligt.

Positivt Negativt
God bruger flad Prisen
Vare længe på et sæt batterier
Solide

 

 

 

 

 

Kite fra Flexifoil, Hobbyservice.dk

Vores kite har holdt helt vildt godt, vores 3 kite på 3½, 6 og 8½ m2, har været en perfekt løsning. Vi har brugt liner fra 15 til 65 meter. Men fløjet mest med 40 meter liner.

 

Kompas, Expedition 15TDCL, Silva

Kompas skal der til, Silva har altid leveret et super produkt. Det her levede fuldt op til vores forventninger. Har ikke noget at udsætte på det.

 

Pulk, Paris

En billig drift sikker pulk, som har gjort det godt på mange af vores ture. Vores problem på denne tur var meget is, og kraftig kulde, der gjord at vores pulke blev slået i stykker. Løsning 12 pulke per mand, køre med 3 afgangen, resten i reserve. Især sten kunne gøre stor skade, når vi kitede langs land.  En god løsning til de fleste ekspeditioner. Især når man også skal gå, da en stor bred pulk ikke er sjov at trække.

 

Tilbehør:

Natur gummi

En falske kan købes i hobby forretninger, det er super til at duppe under indesokker, osv. så de bliver skrid sikker. Brugt det også under Sovepose taske, så den ikke gled rundt på inderteltes bund. Kan bruges til mange ting.

Indlægget er opdateret: 20. december 2023