Dato: 30. jan. Lørdag
Lejr / dag: 28 /34
Pos (google) N 55.97454 E 11.77091
Distance roet: 27,4 km
Rotid:  6 timer og 15 min
Vejr: -7 grader. Skyer 1/8 høje. Vind morgen 8 m/s, eftermiddag 6 m/s. Bølger, ind til middag 1 meter, dønninger på 1,5 meter. Eftermiddag, bølger på 0,5 meter, dønninger på 1 meter.

Det blev til en hyggelig aften med snak og X-faktor, før jeg kunne gå i seng kl. 22. Stormen rasede hele natten. Så da jeg stod på 06.45 var jeg noget spændt på vejret.

Det blæst godt, jeg fik set vejr, skulle være en 10 m/s passer meget godt, ville tage lidt af og der skulle være pæne bølger indtil kl. 13. Vi fik morgenmad. Jeg fedtede med mine ting, lave saft, m.v. Jeg havde ikke travlt, ville gerne se hvordan det så ud da det blev lyst.

Vi kørte til havnen, pæne bølger, men man kommer ikke videre uden at ro. Så jeg pakkede kajakken, sagde tusinde tak, for et dejligt ophold ved Susanne, igen med en masse kajaksnak.

Klokken 0945 kunne jeg ro ud, der var meget gammel is, stor klumper, slog hårdt, skulle lige finde en stille periode, så kunne jeg ro ud.

Bølgerne var pæne, især i dønninger måtte man bruge et lavt støttetag. Jeg fandt en langsom kadence, jeg kunne holde længe, så roede jeg bare derud af, var så smukt, solen stod på en næsten skyfri himmel, flot landskab, musik i ørene, samt rytmen, mellem mig og havet, var som en lille dans, kom nærmeste i trance. Roede bare der ud af, fik et tykt islag på mig, alt for meget, så jeg kunne ikke se hvad klokke var, eller GPS, kort, eller noget.

Da jeg kom til Klint Havn, gik jeg i land, lige syd for havnen, brug for en pause, og så ok ud at gå i land, i land fik jeg noget at drikke og spise, samt slået islag af kajak og tøj.

Da jeg gik i vandet igen, var bølgerne lidt kraftigere end da jeg gik ind, så det var en kamp at komme ud. Knud fra den anden dag, kom lige som jeg var gået i vandet, undskyld vi ikke nåede at snakke. Igen var det ikke andet for at finde et stille tempo, kan godt mærkes at jeg skal arbejde i bølgerne hele tiden. Men vejret blev gradvist bedre, samt bølgerne blev lidt mindre.

Ved Nykøbing Lyng Strand, var der flere Hestehuller, her blev grødisen taget en 500 meter ud, så der var ikke andet for end at ro igennem, gik fint. Det eneste problem jeg havde i dag, var islag, har nok haft en 10 til 15 kg is på mig og kajak.

Ellers har jeg set så mange ænder i dag, af alle slags. Men har aldrig set så mange Edderfugle, der var en kæmpe flok, over 1000 fugle, der var ænder over alt, et fantastik skue.

Men jeg kom til Korshage, så jeg kan krydse over mod Hundested i morgen. Da jeg kom til Korshage, var der velkomst komite igen, af Ernst og Merja, fra Rødvig Kajakklub (lige som Susanne i går) Samt Kim (håber det rigtigt, jeg er dårlig til at huske navne) fra Holbæk kajakklub, der var kørt hele vejen for at sige hej.

Vi fik snakket og taget billeder, samt kæmpet med at få isen af alt. Jeg endte med at blive inviteret med Ernst og Merja hjem, så her er jeg nu. Mit tøj er over det hele, ellers har vi set nyheder og skal snart spise.

Kroppen har det godt, så jeg håber at komme godt videre det næste stykke tid, nu kommer kæresten og datteren også snart på besøg igen over nogle dage.

I morgen går turen videre. Undskyld til Jesper, som var på vej i kajak for at krydse med mig, min telefon har desværre ikke ringet. Håber vi ses på et andet tidspunkt.

God lørdag aften til jer.

Erik

Indlægget er opdateret: 7. februar 2021