Dato: 21 jan. Torsdag
Lejr / dag: 21 / 25
Pos (google) N 56.98184 E 10.30373
Distance roet: 27,27 km
Rotid:  11 timer og 20 min (6t og 20 min i isen og 5 timer ro tid)
Vejr: -3 til 0 grader. Skyer 5/8 høje til 8/8 lav, snebyger. Lidt sol. Vind 8 til 10 m/s fra øst. Bølger 0,5 til 1 meter. Dønninger 1,5 til 2 meter en gang i mellem.

Undskyld den sene opdatering, men jeg var MEGET træt i går, i dag har min krop det som om den er ramt af en damptomle.

Efter en god nat i teltet, man sover godt oven på en ordentlig om gang lagkage. I går aftes var Tue og Karsten på besøg, og snakke kajak og grej. De havde lagkage, marcipanbrød og vand med til mig, dejligt. Så jeg havde sovet godt.

Fik gjort klar. Kl. 0840 “roede” jeg så, det vil sige jeg gik med min “pulk” ud mod iskanten.

Det tog lige under en time, kom til at sved lidt. Til slut hoppede jeg fra isflage til isflage, for at komme så langt ud som muligt, så satte jeg mig i kajak i grødisen og roede ud, går uendeligt langsomt efter 1t og 15m var jeg i rent vand.

Synes bølgerne var lidt større i dag, men gik fint, fulgte iskanten igen igen.

Kæmpede lidt med varmen, på grund af jeg svede på vej ud. Men det fik jeg hurtigt styr på, ved at få et konstant tempo. Svært ved at holde varmen på fingerne i dag. Så lavede lidt om på mit koncept og det virkede. Tog en neopren luffe på, så en tyk uldluffe, til slut en goretex luffe. Så kom varmen.

Igen mange fulge, stadig primær edderfugle de lige ved iskant.

Peter fra Skagen ringede igen, havde snakket med losserne i Hals, meget is, skulle gå ind før, eller efter sejlrende, der er nogle små øer der gør der mere fast is.

Gik rigtigt godt derud af, men blev lidt at en arbejdes dag, fordi er en 3 til 4 km ude i havet, så land er bare en saml stribe. Så begyndte det at sne, så kunne lige skimte land. Så ikke meget afveksling. Var træt i min krop, træner til en hviledag, har ikke holdt en hel hviledag siden Halsholm.

Tiden gik jeg kunne se de to faste fyr der markere indsejling til Limfjorden, havde fået af vide jeg skulle øst om dem. Troede der var 30 min der hen tog 1t og 15 min. Så skibe med lodsbåde gå ud. Isen gik længer ud end fyrene, så det er mere end 4 km.  Sejlede 500 meter syd for sejlrenden, her gik jeg i isen kl. 15.08. Mere grødis så kunne ro længere ind. Der var ikke mange isflager, ikke godt. Min vandtætte telefon ville ikke noget. Jeg begyndte at lægge mig over kajakken og svømme med ben og arme. Kom ind i mere fast grødis, men isflagerne kunne ikke bære.

Blev helt ked, havde tabt min elskede hat, snore om hals var gået op, så lå 10 meter bag ud, ville ikke bruge lang tid på at hente den.

Efter 2 timer var jeg kommet en 300 meter, kom liv i min telefon. Fik fortalt min kæreste jeg var i isen, snakkede med Peter fra Skagen, om fyr, hvordan vandet er osv. Han fik snakkede med losserne i Hals. De ringede, vi fik en snak om hvor jeg var, samt de ville holde øje med mig. Jeg søger altid for at kontakte de nærmeste myndigheder, så de ved jeg er her. Dejligt de gider at give oplysninger om det hele.

Jeg gik i “mode”, div. som så mange gange før, så indstiller jeg mig selv og kroppen på at den ikke ved hvor længe den skal arbejde, jeg klar hele natten. En tilstand jeg har været i mange gange, især ved Jægerkorpset. Jeg bliver ikke bange, jeg bliver meget praktisk, søger for at arbejde hårdt, uden at sved for meget, få noget at spise og drikke. Håber du forstår hvad jeg mener, ikke for at virke totalt psykopat, men er bare praktisk når man ikke ved hvad der sker fremad, så man klar jeg at svømme hele natten.

Nu kunne jeg svømme i isen, samt lægge mig ud på isflager træk og skubbe kajak frem, så jeg kunne kravle op på bagende, kravle ud til spidsen og gentage proceduren. Når isflagen sank eller gik i stykker, kastede jeg mig over kajakken. Må indrømme det var pænt hårdt, og mine arme og ben kunne mærkes.

Men pludselig efter 3 timer kom der fast is, mig ud foran med en pagaj i hånden, og så løb jeg 10 min. Her fik jeg ringet rundt. Her fra gik jeg ind det tog 2 timer.

Så det gav, i alt lige under 5 timer på at komme ind. De første 3 timer tilbage lage jeg 500 meter, herefter gik jeg 3,9 km på isen ind. Så i alt var der is 4,46 km ud.

Da jeg gik indad, mod lys, ringede jeg til min Svigerfar om han ikke ville giv en overnatning samt en hviledag, var helt færdig.

Endte med jeg endte i Egense, gik bare efter hvor der var mest lys. Her var jeg ind kl. 20.

Svigerfar kom lidt efter, vi kørte hjem, ikke langt, her var der mad, dejligt. Sikke en dag. Der fik isen pointet i dag, den fik mig ned med nakken.

Så det gav i dag i alt 5 timer til at ro og lidt over 6 timer på at komme ud og ind, ak.

Skulle være noget af det værste jeg er ved nu. Jeg skal lige komme mig i dag fredag. Samt undersøge en masse, så tager jeg kampen op igen lørdag. Dagbog for i dag fredag kommer senere.

Erik

Indlægget er opdateret: 7. februar 2021