Jeg har fået en del spørgsmål om det lille tricks jeg viste i ”Korpset” på TV2. Hvor de kære aspiranter for lov til få et pusterum og varmen, og jeg viser dem hvordan de kan få varmen under et regnslag med en sprittablet.

Det er et tricks jeg selv lærte da jeg startede i militæret for mange år siden.

Jeg har siden set det i mange afskygninger, også nogle fra militæret hvor jeg undre mig over detaljer. De sidder lavt, så de ikke får udnyttet alt varmen og andre mærkelig ting, jeg tænker noget af viden må være gået tabt eller vi ikke lægger vægt på de samme ting.

Her under viser jeg hvordan jeg synes det er bedst og lettest at gøre det. Det kan gøres på så mange måder.

De vigtige ting for mig er:

  • Sid højre end varmekilden, så du får fuld gavn af varmen og den kolde luft ligger under dig. Helt oplagt at side på sin rygsæk, hvis man har den med.
  • Tag noget over dig der dækker dig helt, så du holder på varmen. Kan være et regnslag, telt, jakke, eller hvad du har. Husk at have hovedet ude det mest af tiden, det er ikke sunde dampe.
  • Hold øje med ilden, og der ikke går ild i det du har rundt om dig eller du holder ind over. Jeg har set en del der sidder og falder i søvn.
  • HUSK at være sikker på ilden er slukket når du forlader stedet, så der ikke går ild i noget.

Det er ikke et tricks jeg bruger meget, men det er dejligt at kunne og en sjov ting at kunne vise vennerne eller hvis man er sammen med en der går kold og har brug for en pause, med varme og få noget energi ind i kroppen.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022