Dato: 29. aug. 2011
Lejr / dag: Lejr 112  / Dag 147
Finland Lejr 2 / Dag 3
Pos (google):  65 16 04.4 / 25 16 45.2 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  0 km (i alt 5069,1 km)
Distance roet i Finland: 99,1 km (i alt)
Rotid: 0 (Finsk tid +1 time til DK tid)
Vejr: 4/8 til 2/8 mellem, sol. 7-9 m/s fra sydvest. 14-18 grader.
Bølger ? 50 cm tætte svært at se
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Som altid gik aftenen, men jeg have god tid, fik set lid TED podcasts og trukket ud. Pludselig rumsterede Peter selv om han var gået i seng. Mit underlag flyder sagde han? Ud af teltet de gik, den fine græsmark vi lå på var nu ved at blive oversvømmet også op til mit telt. Så vi kom i gang med at pakke tingene ned og flyttet teltene sammen ved at løfte dem i hver side. Lidt inde i skoven fandt vi to pladser og fik placeret tingene og slæbt alle vores ting der hen. Gik nu nemt og smerte fri, der var ikke noget der var blevet rigtigt vådt. Super heldigt det sket inden vi sov. Så klokken 22.10 kunne jeg lægge mig, efter at have trukket kajakkerne godt op.

Det var begyndt at lyne, og kort efter kom der også vind der tog til.

Så da vækkeuret ringende kl. 6, hoppede teltet, jeg var ude og tisse og kunne konstare at hele vores gamle telt plads var under vand. Stod lidt og så på det hele, blæser omkring 7-9 m/s fra sydvest. Vækkede Peter og vi var ikke længe om at erklære vejrfast. Vil ikke give nogen mening at slås mod vind og bølger hele dagen. Vi sprang begge tilbage i vores telte. Jeg sov til kl. 9 så var det tid til morgenmad. Her efter gik vi en tur for at finde strøm, det lykkes ved en hytte, men vand var svære. Vi endt ved et ældre ægtepar der plukkede bær ved deres hytte. Men de kunne kun Finsk, så vi prøvede lidt begge parter, endt med vi fik lidt vand fra en dunk de have. Mange tak til dem.

Formiddagen gik med at læse og se på kort. Gennemgik alle kort over Finland og satte små pile, fra kort til kort, så det er ment at se hvilke vej jeg har planlagt, kan godt være lidt uoverskueligt med elle de små øer, kap, osv. når jeg skifter fra kortblad til kortblad. Dejligt at få et overblik.

Over middag gik med at tage lidt billeder og arbejde på computer. Samt læse en del. Der skal bare slappes af før det går videre.

Erik

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!