Natten bød ikke på nogen ændring i vejret, det bare blæst og blæste. Men hen på morgen faldt vinden lidt. Klokken 7 måtte jeg i tøjet og ud og se vejret an. Det var igen solskin, næsten ingen skyer og en 10-15 m/s, nu var spørgsmålet bare hvad vej, vejret gik. Jeg troede på det og vi gjorde klar. 

 Klokken 0930 kunne vi gå, efter teltene var gravet fri for lidt ekstra sne. Vi forsatte på ski og med begge pulke, det var hårdt, men dejligt at komme fremad igen. Der er forsat mange ispukler og steder med ren is, så vi zig-zager os imellem det hele. Det giver visse udfordringer for de mindre øvede på ski, lad os bare sig det giver nogle styrt, frustration og venten.

 Det går forsat pænt op ad bakke, så ca. halvdelen af dagens km, er taget med vendelæs, når det var for stejlt eller skavlet. Skavlet betyder, at vinden former en masse hårde hak/bølger i sne, vi bumper igennem og hænger fast i. Vi sled os frem, men vejret var hårdt ved os, fra middag og frem, fik vi kraftig vind, med fygning, lige i hovedet. Det hjalp ikke på snakken og farten. 

 Selv om vinden hev og sled i os, og terrænet sled på folks kræfter, så er det vildt smukt, med ispuklerne, sneen, fygesne og bjergene bag ude. Når vi gik vende læs, blev vi blæst tilbage, det gav også nogle gode styrt. Efter lidt over 6 timers effektiv gang, stoppede vi for i dag. Nu var vejret med os, vinden var faldet så vi kunne let sætte teltet op. 

Nu til aften er det helt vindstille, vildt underligt efter at have stået i en vindmaskine i fire dage. Nu smelter vi sne igen og lader op til i morgen, hvor vi skal gå endnu længere. Dejligt at komme fremad igen. 

Erik 

Dato: 6. april     Dag/lejr: 5/4       Km/km i alt: 9,3/23,5 (forventer i alt ca. 570 km)      Højde: 920 Vejr: minus 1-5 grader. Formiddag 10-15 m/s fra øst. Middag 25-30 m/s, eftermiddag og aften 3-8 m/s. Sol og lidt skyer. Til aften skyet. 

P.S: • Husk at følge med, undervejs på vores GPS-kort, hvor du kan se LIVE hvordan det går: komud.dk/gps-kort/ • Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022