Det er altid en speciel følelse at sove første nat på Indlandsisen. Alt er nyt, al ting tager tid, hver en lyd er ny og indtrykkene for første dagen hober sig op. Vi fik alle læst før vi lagde os til at sove.

I løbet af natten blæste det op og temperaturen gik også med opad. Det var en fønvind, der kom glad ned fra isens top. I nattens løb kunne vi følge med i teltets hoppen, og det var ikke holdt op da vi stod op klokken 7. Vi gjorde klar til afgang, det tager et par timer. Vi fik lige en bonus i vores telt. En støvle der faldt ned fra tørrenettet og væltede 3 liter vand ud over vores ting.

Klokken 09.30 drog vi igen afsted på stegeiser op og ned over isbakker, der var fyldt med sne i mellem, hvor vi sank dybt ned ind i mellem. Vi tog turen frem og tilbage. Alle var gemt væk i hætter eller huer, fordi vinden gav en masse snefygning. Heldigvis var der god sigt og det så godt ud med sol, bjerge, is og snefygning.

Sådan gik dagen, jeg gik dog og overvejede,nhvornår vi kunne hoppe på ski, efter 4 timer var det tid. Hvor er det dejligt at komme på ski, nu synker vi ikke ned og kan glide bedre. Det var lige som at se køer komme på græs, folk hoppede rundt, nogle fordi de nød at kunne køre på ski, andre mere fordi de var bambi på glat is, og skien bestemte, hvor de tog hen eller lå. Jeg håber alle nød de sidst timer på ski, stadig med vendelæs. Selv om nogle samler på blå mærker.

Til sidst var der udsolgt, der var mange dumme styrt, så vi holdt 17.40. Fønvinden blæste forsat kraftigt, så det tog lang tid at slå lejr, der skulle holdes styr på teltene, de skulle sikres godt og vi måtte bygge snemure. Så først klokken 19 kunne vi gå i teltene og begynde de mange timers snesmeltning og madlavning. En god dag, vi var dog lidt langsomme og vejret hjalp ikke. Vi er forsat med ifølge planen. Erik

Dato: 3/4   Dag/lejr: 2/2    Km/km i alt: 4,5/8,3 (forventer i alt ca. 570 km)

P.S:  Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022