Den vind kan gå en på nerverne! Hele natten blæste det og selvfølgelig også da vi stod op, ved nærmere eftersyn, ved et toilet besøg, kunne jeg konstatere, at det var lidt bedre end igår. Vi tog endnu en dag på isen, gående mod øst. 

Alle var godt pakket ind i dag igen, dog var det en fornøjelse at det var bedre end igår. Heldigvis var det også mega flot, med den lave snefygning, solen lyste ned i. Sigten var ikke lang, men godt nok til at kunne orientere. Alle var lidt bedre gående og Monica kan flere og flere ting igen med sine fingre. Hendes slik ligger i en plastikkasse til pauserne, så hun kan spise med luffer på. Der er sat snore i lynlåsene, så hun let kan åbne sin taske. Nadja har det bedre, men ikke godt endnu. Vi andre hjælper det vi kan og på den måde kommer vi fremad. 

Føret er super godt, det er godt fladt endnu og forhåbentlig resten af vejen. Der ligger lidt snedriver og skavler af nysne, som er lidt træge at trække igennem. Der er heller ikke nogen tvivl om der er meget trivielt, alt ligner hinanden, der er ikke meget forskel på time 2 eller 6, det er mest hvordan kroppen har det. Derfor var det ekstra fedt, at det klarede op og vinden begyndt at lægge sig ved 15 tiden. Vi kunne se langt igen og roen sænkede sig over det hele, efterhånden som vinden lagde sig. Vi kørte på 7,5 effektiv time, da føret er lidt langsomt, så er vi godt tilfredse med de 24,4 km også med ud fra den tilstand, vi er i. 

 Vi nærmer os kraftigt turens højeste punkt de næste dage i ca. 2500 meter. Nu knokler vi i teltene, med gryder og brænder, aften går alt for stærkt. Vi kører på igen i morgen, hvis vejret vil det. 

Erik 

Dato: 18 april 

Dag/lejr: 18/17 

Km/km i alt: 24,4/276,9 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 2435 

Vejr: minus 10 grader. Frisk vind fra syd helt til kl 15, med lav snefygning. Der efter faldt vinden til en svag brise fra syd. Hele dagen en del lave skyer, med blåhimmel over os og sol.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020