Det var en stille nat, vejret var dejligt. Det var det forsat da vi stod op, endda lidt køligere end de sidste dage, så dejligt. Det gav mening så snart jeg kom ud, fordi vinden var drejet så den kom fra nord. Det giver altid køligere vejr. Det ville vi også få brug for, fordi der var stort set ikke en sky, og solen skinnede allerede. 

 Rutinerne kørte og vi har forholdsvis god tid om morgen, fordi der er altid en der lige har noget der skal ordnes. Det var virkelig dejligt vejr at gå afsted i, især den kølige vind, nu når solen allerede have fuldt spil. Terrænet forsatte som det sluttede igår, men en del bump og skavler, det tager en lille smule af farten og så er det lidt hårdere. Det gjorde hurtigt at alle gik lidt mere i deres verden. Sådan forsatte de hele dagen, flot men bumpet. 

Vi kom super fint fremad, som de andre dage. Men alle var lidt mærket af de mange lange dage. Alle ved vi måske har kort tid igen, men det er forsat så langt og mange dage, at vi alligevel ikke helt kan se enden og der kan ske så meget uventet endnu. Som f.eks at Nadja igår fik ondt i venstre skulder og har det forsat, så hun ikke kan bruge venstre arm ret meget og derfor ikke går foran. Der skal ikke mange ændring i vores fysik, før der er noget længere tid ned.  Vi alle drømmer om slutningen, men vil gerne noget tættere på. 

Når der er sagt, er her selvfølgelig super smukt og imponerende, men når trætheden sidder lidt i kroppen, så bliver det hurtigt endnu en dag på kontoret, uden det skal lyde utaknemmeligt. Her til aftensmaden, havde vi også en snak om det mentale her til slut, det er måske slut om 5 dage, men vi skal være indstillet på det lige så godt kan tage 7 eller 10 dage, det er det, der er så vildt her til slut. Hvis der kommer en alvorlig skade, dårligt vejr, tø sne der sætter sig under skien, whiteout eller andre ting vi ikke ønsker. 

 En anden pudsig ting er f.eks. at jeg altid får vabler på min underlæbe, når jeg er i stærk sol, det får jeg lettere og lettere da jeg har haft det mange gange. Det fik jeg også i år, da jeg fik min maske på en dag for sent. For at undgå det går jeg hele dagen, med min hjemmelavede mundmaske, det er ikke kønt, men det hjælper og jeg kan sove om natten, uden læber der smerter. Nu lader vi både fysisk og mentalt op til i morgen. 

Erik 

 Dato: 24 april 

Dag/lejr: 23/22 

Km/km i alt: 29,9/418,7 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 1997 

Vejr: Minus 1-5 grader. Stort set ingen skyer, masser af sol. Svag brise fra nord. 

P.S: • Husk at følge med, undervejs på vores GPS-kort, hvor du kan se LIVE hvordan det går: komud.dk/gps-kort/ •

Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022