(Læs også vores blog fra i går “fuldt læs og storm”, nu er der kommet tekst på)

Det blev en storm fuld nat, men heldigvis uden sne, så vi skulle ikke ud og grave fri. Til morgen blæste det forsat meget, men solen strålede. Vejret så fint ud, men så snart vi var ud i vinden, blæste det så meget at vindstødende skubbede til os, og der skulle kæmpes i mod. Vi måtte vente med at gå. Så begyndt vinden at komme og gå og det blev lige frem godt vejr op ad formiddagen.

Jeg var ovre i det andet telt og sige, vi gjorde klar. Så vi varmede vand og begyndte at pakke sammen, heldigvis nåede vi ikke ud, fordi vinden kom igen, så vi måtte se tiden mere an. Vejret gik over i storm igen, nu med snefygning. Det må sne længere oppe på isen, fordi alt løsne var væk her og der er varmt, så alt sne sidder fast. Vi måtte ligge i teltene og slappe af.

Der er blevet læst, snakket, ryddet op i ting, og så prøvede vi at holde vores ting tørre, da det små drypper i teltet, når snefygningen kommer ind alle steder og smelter med det samme, da der er nul grader i teltet. Det er lige tidligt nok til en vejrfast, da vi ikke rigtig har brug for den endnu. Men her er det vejret der bestemmer, og det siger vi skal slappe af i dag og lave et stort indhug i vores bøger. Ellers er det ikke fordi der sker det store i et telt en hel dag, på nær når man skal på toilettet. Erik

Dato: 5/4    Dag/lejr: 4/3 Km/km i alt: 0/14,2 (forventer i alt ca. 570 km)   Højde: 778 meter   Vejr: omkring nul grader. Fønvind 10-20 m/s, med kraftige stød. Let skydække til morgen, skyet til eftermiddag og snefygning.

Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022