Generelt:

Grund ideen er at tager op til Nordlige Sverige, Finland eller Norge og være ude i 45 dage med min datter, Karen 3 år (28. aug. 2008), min Karelske Bjørnehund Dino og mig selv, Erik B. Jørgensen 36 år.

Her skal vi  krydse / prøve kræfter med så øde egne som muligt til fods og i kano ned af folder og søer med det formål at møde naturen på godt og ondt, lære min datter om naturen, fiske, fugle og hvis vi er heldige forhåbentlig møde en masse af vildmarkens spændende dyr som jærv, bjørne, ulve og lods

Det jeg vil vise er, at det er muligt at lave en vildmarks far-datter tur. Det bliver en stor udfordring og ekstrem hårdt at bære kano og alt udstyr, proviant m.m. til hund og to personer ved vandfald og overbæringer mellem søer, osv. Samt være klar til det uventede.

Jeg håber med projektet, som helt sikkert vil aflede en masse reaktioner  ”bare det var mig” og kort efter ”godt det ikke er mig” samt mit motto ”Eventyret starter i din baghave”, at inspirerer en masse mennesker til at komme ud opleve naturen.

Område:

Jeg er ved at undersøge forskellige områder. Men det bliver langt oppe.

Et område kan være omkring Pasvik National park. I det Nordligste Finland og det Nordøstlige Norge.
Et andet er godt oppe i Sverige i Lapland.
Det jeg er ved at undersøge, er hvor vi får et så ødeområde som muligt, hvor det er muligt at bevæge sig langt i kano af mindre floder og søer, så vi er tættest på naturen.

Samt jeg vil meget gerne prøve at opsøge, bjørn, ulv, jærv, elg, rener, osv. For selv at se dem og vise min datter og seeren dem.
Et andet problem er myg og knot, har melding om der er mange myg i juni i Pasvik, skulle være lidt mindre i det indre Lapland. Men alt det er jeg ved at følge op på

Område fastlægges snarest, er ved at indhente forskellige lokales meninger og andre fagfolk.

Hvad skal jeg / vi have ud af det:

Jeg elsker naturen, årstiderne og dyr. Mange af mine seneste ture har været præget af, at jeg skulle fremad hele tiden – målrettet og efter bedste stil fra Jægerkorpset. Det skal vi også denne gang. Men jeg håber på at lære meget mere om mig selv og vildmarkens udfordringer sammen med min datter, samtidigt med jeg videregiver hende min viden og en helt unik oplevelse. Allerede nu går vi og lærer om fugle og andre dyr.

Der er sikkert rigtig mange, der kender og har fulgt mig gennem mine tidligere projekter, foredrag og bøger, der har svært ved at forestille sig at mit cv også rummer en ”blød” side, hvor et barn indgår med de mange hensyn dette indebære, men jeg glæder mig rigtig meget til at overraske alle med denne tur. Samt moren ;-)

Undervejs:

Normalt skriver jeg dagbog på ture, med for at undgå computer på turen, regner jeg kun med at gøre det fra nu og op til turen. Regner kun med at have en GPS tracker på os, så folk kan se hvor vi er. Samt kan sende sms’er på 41 tegn, så kan jeg skrive kort beskeder i løbet af dagen som ”Frokost har fanget to fisk”, ”Herligt har lige set en bjørn i floden”, o.lign.

Bag efter vil jeg skrive om turen, på min blog. Evt. en bog igen.

Samt jeg vil tage en masse billeder og video

Planlagt periode:

Planlagt tidsperiode er:

  • Afgang fra DK 4. juni 2012
  • Ture starter den 6. juni 2012 i det udvalgte område
  • Turen forløber over de næste 45 dage
  • Turen afsluttes 20. juli 2012

Alt det er tankerne nu. Det er tidligt i projektet, så forvent mange ændringer. Men denne gang vil jeg skrive om mine / vores forberedelse undervejs.

Nu skal der tænkes over forhold over for de forskellige dyr, hvordan vi håndtere myg og knot, hvordan håndtere vi moren, familien og andre ;-), skal have fundet et godt navn til turen, osv. Der er masser af ting at se på.

Håber du vil med på eventyr endnu en gang

Erik

Indlægget er opdateret: 23. december 2017

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen