Fast-rope ved Jægerkorpset. Patrulje køre ned af 2 stk. fastrope fra helikopter

Fast-roping er, når man køre ned af et tykt tov. Men glider ned af rebet, ved at snore omkring det, man bremser ved at klemme om det med tykke handsker, samt presse benene mod rebet.

Det er en hurtig måde at komme ned fra en helikopter, under en taktisk indsættelse. Men man skal være opmærksom, for det sker ofte fra en højde af 10 til 20 meter, der er ikke anden sikkerhed end ens hænder og fødder. F.eks. når man skal lave hus kamp, har man 30 kg, udrustning på. Det er skudsikkervest, chok granater, magasiner, våben, osv. så handskerne kan blive pænt varme på vej ned af rebet.

En gang vi skulle ud af en tysk helikopter, var jeg sidste mand der skulle af, jeg fik sat af og begyndt at køre ned af rebet, pludselig begyndte det at stramme omkring den ene arm, jeg kikkede op, og så jeg have en ledning fra helikopteren om armen, jeg havde ikke videre lyst til at slippe med en hånd i 10 meters højde, men besætning kikke noget på mig. Så jeg fik bremset, fik godt tag, men benene og en arm, for så hurtigt at slippe, så ledningen kom fri. Herefter kun jeg endelige glide ned, med en pæn høj puls.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022