En dag med i Flow yogaens tegn 1

Vågnende til 10 graders frost. Fik gjort klar, før det gik på cykel mod Hamsa Yoga sammen med Tine. Det var tid til tredje sidste dag af Yoga lærer uddannelsen, før eksamen.

Klokken 8 var vi alle klar til første time med Simon Krohn. Dagens tema var Flow yoga, så naturligt nok skulle timen forgå i flow hele vejen, så vi kunne se et eksempel på sådan en time, både når det fungerede og ikke fungere.

Flow Yoga i Anusara yoga er små serier af en til flere øvelser, vi laver igen og igen, ud fra vores vejrtrækning. Så vi skal trække vejret ens og på den måde, hjælpe en selv og hinanden til at lave øvelserne og holde takten.

Simon guidede os ind i stillingerne og fik os i gang.  Da han syntes det kørte, lod han os køre selv og samlede os op igen, hvis alt for mange ikke fulgte takten.

Jeg lavede det hele med lukkede øjne, så jeg så ikke om vi var ens i bevægelserne. Det var en sjov og god time, hvor jeg var meget i mig selv og koncentrerede mig om mit eget. Men også en hård lektion.

Vi sluttede lidt før 0945 til en times pause. I dag var der ro på, da vi havde madpakker med, så vi kunne få lidt energi, the og få skrevet notater fra timen.

Næste lektion var også med Simon fra 1045 til 1300. Her samlede vi op på første time med Flow yoga. Vi snakkede timen igennem, hvad var gået godt og skidt. Vi snakkede rent undervisnings teknik, hvor svært det faktisk er at undervise Flow, fordi rytmen skal holdes hele tiden. Folk skal instrueres så de 100% ved, hvad de skal lave. Når først flowet er sat i gang, er det svært at rette, så ødelægger man flowet.

Vi så på ”opskriften” til at få det til at fungere og, vi prøvede det to og to med små enkle serier. En disciplin jeg har stor respekt for, men fedt at lege med.

Frokost pausen fra 13-14 forgik også med madpakker, notater og jeg var oppe og lege med håndstand, som kører bedre og bedre.

Dagens sidste lektion var med Soham. Det var om ”Hands on”, det vil sige primært fysisk rettelse af elever. Vi havde mange snakke om, hvordan man gør uden at gramse på folk og støde folk. Så vi prøvede det på hinanden. Igen fik vi huskelister til, hvad vi bør tænke på og gøre, samt rigtigt mange ”hvad skal vi ikke gøre”. Der er Soham helt fantastik fordi, han har så mange gode historie fra hans liv. Historier hvor jeg var helt flad af grin.

En lektion der er sund at have og tænke over, før jeg en gang står med elever og vil rette dem.

Sådan en dag går hurtigt. Det gik hjemad på cykel igen, stadig i god kulde, blev lidt koldt for tær og finger, men det er prøvet før.

Aften gik med div. gøre mål. Tiden flyver bare af sted.

En lidt underlig følelse det snart er slut. Men føler mig også godt uddannet og klar. Det er faktisk lidt underligt at tage den sidste del i Danmark, som om holdet skal finde sig igen. Men nu er mange af deltagerne, hjemme i deres omgivelse og hverdag. Så jeg synes ikke stemningen er helt den samme, afslappet som i Indien. Men forsat super fedt og godt tilrettelagt uddannelse.

Erik

En dag med i Flow yogaens tegn 2

Indlægget er opdateret: 23. december 2017