Anusara UPA’er i Yoga undervisningen 1

Var ikke videre frisk i morges. Får for lidt søvn, men har en masse at se til. Men op skulle vi, spise morgenmad, cykle til Hamsa. Stod og ventede lidt foran Hamsa, før person der skulle åbne kom. Men vi kom ind i god tid. Til en time med Simon.

I dag skulle Simon undervise en time, med brug af de basis principper i at få os ind i stillinger, så ville han vise os bruge af det der hedder UPA’er.

UPA, står for Universal Principles of Alignment. Det er 5 grupper af grupper af principper, der kan hjælp en bedre ind i stillingerne, noget jeg selv bruger i alle stillinger, for at passe på mig selv og hjælpe mig dybere ind i stillingerne. De 5 grupper hedder:

  • Open to Grace
  • Muskulær energi
  • Inderspiral
  • Yderspiral
  • Organisk energi

Mere vil jeg ikke komme ind på dem i dag Men time var super fed. Fordi den kørte i et flow tempo, var pænt hård. Men altid når jeg tænker, det her går ikke, jeg har lagt for hårdt ud, kommer der en pause, i dag med makkerøvelser, hvor i ligger oven på hinanden.

Derfor gik de to timer lynhurtigt.

Det samme gøre en pause på en time, når der skal spise, drikkes the, snakkes og lege lidt med håndstand, osv.

Soham tog over fra 11-13, hvor vi fulgte op på UPA’erne, vi snakkede om hvordan de indgår i rækkefølge, hvor ofte, osv.

Så skulle vi prøve at undervise efter det. Men i dag var det foran alle, i stedet for mindre grupper. Det var sjovt at kaste sig ud i. Selv om det var kort. Det var lærerigt, at prøve selv, men også se de andre. Både når det gik godt, og mindre godt. Vi fik mange sjove grin, fordi det er noget der er ud over det vi skal kunne til eksamen, så vi blev presset.

Middagspause fra 13-14 gik lige som den anden pause.

Soham ventede igen i sidste time fra 14-16, hvor vi kørte videre med undervisning efter UPA’er. Sluttede med 20 min restorativ yoga, hvor vi lå i forskellige stillinger, med pude, tæpper, bælter, osv. En fin lille afslutning.

Før det gik mod Lyngby på cykel.

Var forbi en fotohandler, med mit elskede G12 kamera der gik i stykker i Indien, må desværre meddele at der er afgået ved døden. Så må jeg se på noget nyt.

Aften gik også med snak med to af deltagerne til året indlandsis krydsning. Sådan en dag går alt for hurtigt.

Erik

Anusara UPA’er i Yoga undervisningen 2

Indlægget er opdateret: 23. december 2017