Dagen i går endte med jeg kom tilbage til vandrehjemmet. Vi manglede boller, så jeg lavede boller igen og satte dem til koldhævning natten over. Så lidt over 23 kunne jeg hoppe i seng. Jeg var ikke engang den sidste, Torben var stadig i gang.

Sov som en drøm til kl. 7, jeg er godt brugt når jeg er på hele dagen.

Vågnede 2 min før vække uret, så var det bare rundt og råbe godmorgen og få gang i ovnen.

Efterhånden som folk kom op, er de alle super gode til at hjælpe, så der blev lavet the og kaffe, dækket bord og vupti så var der morgenmad, med friskbagte boller.

Som altid var Michael i mad ekstase, alt hvad der drejer sig om mad, kan bringe humøret i uhørte højder.

Arbejde kaldte så der blev hurtigt ryddet på. Første satte vi fæller på skien. Så slæbte vi alt ned på vores lille sø, pulke, ski, private ting, osv. Så snart det var nede, slog vi telt igen. Gik bare der ud af ikke mange fejl.

Så øve vi at tænde brænder igen uden for gik som en drøm. Så sendte jeg alle i teltene og gøre klar. Jeg fik fra telt til telt, for at være tilsted, når hver telt tændte brænder inde i inderteltet. Godt at se folk tager det så seriøst og klar det godt.

Det gjorder jeg turde gå til næste skridt, at de tændte brænder alene. Ingen kaldt på mig, så jeg regnede med det var ok.

Ting skal øves, derfor var det ned med teltet og op igen et ny sted. Denne gang skulle soveposer og grej ud i teltene. Herligt så var det tid til en fortjent pause og middagsmad.

Over middag vendte vi tilbage til søen. Ned skulle vi øve at gå i reb. Først ned med teltene, pakke pulkene og sætte alle på reb med pulke og det hele. Da alle var spændt ind og pulkene var sikret, gik vi en rundt. Så var det på med stegeiser og prøve at gå med dem, uden at træde på noget.

Da vi havde prøvet det skulle der øves redninger igen, hvis en ryger i en revne i bræfaldet. Kørte 3 omgang, med forskellige placeringer og arbejdsopgaver, så alle prøver lidt forskelligt. Det tager altid tid og er lidt kompleks. Men det gik godt, jeg tror på jeg nok skal komme op igen, hvis det er mig der skulle være uheldig og falde ned.

Jeg var godt tilfreds, så vi afsluttede med at vejr alt grej så jeg kan regne ud hvad hver person har.

Fra kl. 17 fra det slut for i dag. Jeg sad og regnede på kilo. Vi er lidt tungere end normalt, med vi har også 3 dags ekstra mad og fuel med, fordi vi skal start før og træne ude ved isen. Det gør at vi lægge ud med mellem 80 og 97 kg alt efter personlig vægt. Jeg selv er altid lidt tunger i starten, lægger ud med 122 kg.

Men det er start vægten, vi smider ca. et kg per person om dagen. Samt vi fordeler kg, alt efter dagsform.

Men bliver herligt at komme i gang.

Holger kom med aftensmad igen. Igen kunne Michael gå i ekstase da vi skulle have biksemad med moskusoksekød, spejlæg og sovs. Igen et måltid over alle forventninger.

Som altid gik turen ind til byen for mig, for at skrive det her. Samt få undervisning af Holger, i mit system til at opdater via satellit telefon.

I morgen venter en dag med at øve igen og klargøring til at tag af sted tirsdag morgen.

Dato: 7. april

Dag / Lejr: Forberedelse dag 3 alle

Pos: Kangerlussuaq

Distance / Højde: —

Føre: —

Vejr: minus 1-5 grader. Vindstile til let vind, fra øst. Skyfrit. Lidt køligere med dejligt med sol. Gav god kulør.

Sigt: 80 km

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020