Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, deltager Kenneth Dankleff Lagstrøm, med flag bed bræfaldet. Holdet på vej op på indlandsisen

Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, deltager Kenneth Dankleff Lagstrøm, med flag bed bræfaldet. Holdet på vej op på indlandsisen.

Der var lidt mere ro rundt omkring i går aftes efter en god arbejdsdag. Aften gik med at smelte vand, læse og hygge. Da jeg lage mig kl. 22, virkede det som om der var dødt rundt omkring.

Som altid op kl. 7 og gør alt det der skal gøres. Så vi kunne gå ud af teltene kl. 9. Jeg vælger altid at have god tid om morgen, så der er tid til at hygge lidt, få noget at drikke, osv. det synes jeg er vigtigt.

Det tog lidt lang tid at pakke i dag, fordi flere isskruer og del af teltet var frossen fast i isen, så det skulle hakkes fri.

Da vi endelig var færdig og gik 09.55 var det rat at få gang i fødderne. Min fødder bliver altid kold af de steigeserne.

Vi tappede af sted igen, med hver sin pulk. I dag var det i en ny række følge, så folk kunne se det hele fra en vinkel. I dag lå skyerne lavt og tæt over isen, så det hele var lidt mere hule agtigt. Det gjorder også at temperaturen var lidt højre, max. 0 grader.

Mens jeg gjorder alt for vi fulgte vores spor fra i går, gik jeg og skumlede lidt, har opdaget at vi har fået forlagt vores snebørster, dem kommer vi til at savne. De er røget ind med rengørings artiklerne, øv. Men noget skal man altid glemme.

I dag gik vi ikke i reb, jeg synes det så super ud i går, vi har ikke set nogen nye spalter, og de gamle spalter er stadig godt frosne. Det gjorder at vi havde et helt andet tempo, ud over det var folk meget bedre til at styre deres pulke.

Det blev til en ny storslået oplevelse op igennem bræfaldet til vores depot 3,4 km ind på isen. Der kom vi efter 2 timer, den halve tid i forhold til i går, sådan!

Her pakkede vi om, så vores ting lå godt på vores to pulke, vi spiste vores middagsmad som er havregryn, ud over hver mand har en pose med, kiks, chokolade, slik, peanuts og rosiner til dagen.

Herfra var plan at vi tog en pulk, gik 30 min frem med en pulk, holdt der. Så gik vi tilbage tog ca. 22 min. For at gå frem igen med den sidste pulk. Det gjorder vi to gang. Så var der ved at være udsolgt.

Passede også med de ca. 6 timer jeg havde meldt ud vi skulle arbejde. Passede perfekt da vi havde fundet et lejr sted mellem alle ispuklerne hvor der var sne. Super dejligt at få lavet en lejr, der her helt rigtigt med sne på snekanterne af teltet, med ski og stave til at holde telt super flot. Det dejligst er næsten kuldegraven i apsissen, hvor vi kan stå oprejste når vi skal ud, samt kulden falder der ned.

Det tog selvfølgelig lidt længer tid, da det er første gang, samt noget af sne var hårdt som sten. Vi fik også lavet toilet med snemur og det hele.

Endelig var det tid til at hoppe i telt. I dag skifter jeg telt til Vagn og Michael der har køkkentjans de næste to dag.

Det gik super effektivt med at få gjort klar, jeg nåede lige at skrive det her.

Aften skal gå med at lave over 10 liter vand igen og nyde det lækre lejrplads. I morgen venter 6 gode timer igen.

Dato: 11. april

Dag / Lejr: Dag 3 / Lejr 2

Pos: 67 10 40.9 / 49 54 58.2

Distance / Højde: ca. 6 km, 650 højde meter (gået ca. 150 højde meter op.)

Føre: Is og is. Dog med sne i fordybninger, til slut begynder det at blive mindre punklet og mere sne

Vejr: Til morgen lige under frysepunktet, vind stille. Næsten hele himlen dækket af lave skyer, men let sne. Sne kom og gik i løbet af dagen. Solen kom også i nogle timer og bagte os ihjel, var meget varmt der.

Sigt: 20-50 km

Erik

Indlægget er opdateret: 4. januar 2022