Der var let storm natten igennem, det blev aldrig til den pitaraq der var lovet, godt for det. Vinden kørte næsten hele vejen rundt om os for at sende i Nordøst. Fra kl. 1 af og hver time ringede mit vækkeur for jeg kunne tjekke vejret. Jeg nød vinden fordi jeg håbede bare at den ville gøre sneen hård.

Kl 0530 blev der råbt godmorgen. Vi gjorder klar men folk var lidt langsomme. Først prøvede vi at gå normalt alle med to pulke og skiftes hver 10 min i stedet for de normale 15 min. Kort tid efter vi var gået i gang, blev det for hårdt da sne blev bløder og temperaturen steg. Vi lavede lidt om på det hele, så 5 personer gik med en pulk og skiftes til at gå foran. Mens de bagerst have 4 pulke hver. Det gik kun en time, så kom der en hedebølge ind, vi måtte stoppe og varme regulere, dvs. af med skalbukser, jakker, osv. Jeg gik kun i underbukser, short, en trøje og løbeoverdel, det var ulideligt varmt, ikke godt for sne. Nye problemer.

Nu beslutning, tilbage til Jesper og jeg i angreb foran, denne gang havde vi en pulke med, for at lave bedre spor og have vores drikke, mad og tøj. Vi løb der ud af. Vagn satte tempo for de andre med en pulk og lave sporet færdig, så kom folk derned af, med flere og flere pulk, med Kenneth til slut med 5 pulke og tap på skibrillen, fordi han har fået lidt frost i øjet, så det løbe i vand, hvis det får for meget lys. Det var løsningen. Jesper og jeg kunne holde lidt højre tempo end de andre, så sporet kunne sætte sig. Det gjorder de andre kunne ligge på 2,2 – 2.4 km/t i steder for 1,8 km/t som før. Ikke godt med bedre. I 3,5 time var Jesper og jeg foran op til et af vores ned punkter, det først, her vente vi og løb tilbage til de andre. Da var vi samlet nået 18,7 km på 9t50m, super flot.

Det gør at der er 28 km ind til hvor fanger vil komme tirsdag.

Vi slog lejer, nu for at stå rigtig tidligt op. Jesper og jeg står op kl. 24, snart. For at stikke af omkring 0130. Alle vækkes kl. 1 for at gå 0330. Vi har ca. 19 km op til et sted vi regner med der er spor fra en anden ekspedition. Derfra 9 km til samlet punktet. Men vi håber at løbe forbi og tag de sidste 25 km ned af selve indlandsisen. Vi må se hvad vi kan. Tirsdag håber vi at komme til Isortoq. Holger som har været vores redning de sidste dage med at koordiner alt, prøver at få styr på helikopter ud onsdag hvor vi skal videre til Nuuk. Men alt det er lige meget, nu drejer det sig kun om at klar os så langt som muligt i morgen, vi løber os helt i sink. Nu er kl. 2030, vi smelter vand og skal have varm aftensmad for første gang i mange dage, som vi uddelte til et kort informationsmøde foran mit telt. Vi er på det sidste fuel og absolut sidste mad i morgen. Så dejligt at vide at fanger har mad med i morgen til når vi kommer ned. Har aldrig haft en tur med så mange bum på vejen, men lads os håbe vi kommer i mål de næste dage. Sikke et eventyr.

Det skal siges at i dag har vi haft næsten ubegrænset sigt og vi har set BJERGE syd på. Det lugter af mål.

Dato: 12. maj.

Dag / Lejr: Dag 34 / Lejr 28

Pos: 65 57 32.3 / 39 32 38.2

Distance / Højde: 18,7 km, 1445 højde meter (gået minus 80 højde meter op.)

Føre: Løs og træg sne, dog bedre end de sidste møg dage

Vejr: Minus 0-5 garder, i solen 10-15 grader da det var varmest. En del skyer med masser af huler til sol, skønt vejr

Sigt: Stort set ubegrænt, INGEN white out JA, JA, JA.

Erik