Det blev tid til at forlade Danmark igen. For at starte det nye eventyr op, indlandsis krydsning 2013. Jeg skulle tidligt med flyet. Så var tidligt oppe og tog til lufthavnen. Hvor jeg tog den lange kø, men godt humør. Men tiden gik og jeg viste jeg skulle til Security med min riffel. Kom til at vente et stykke tid, da der var to tysker foran mig og den ene, var ikke i særligt godt humør og virkede ikke særlig samarbejdsvillig.

Men jeg kom med flyet, men der var ikke tid til noget som helst i lufthavnen, nåede lig at købe noget at drikke før jeg sad i flyet med retning mod Kangerlussuaq. Som altid med god service, film og alt hvad der hører en flyrejse til.

Det blev en dejlig tur på 4,5 time, og 4 timer tilbage i tid. Følger mig altid lidt mærkelig, når jeg sidder i store skalbukser, skistøvler og andet ekspeditions tøj, fordi jeg har så lidt med som muligt, da jeg selv skal slæbe det.

I Kangerlussuaq ventede Holger som altid på mig. Holger har KTC, grejudlejning og et lille vandrehjem her. Det er KTC, ”dit eventyr” arbejder sammen med om de her ture.

Jeg blev opdateret om livet, fik en lejlighed, en bil, osv. Så kunne jeg gå i gang med at se på udstyr og vælge det ud vi skal have med.

Det var mærkeligt fordi sidste år ved den her tid var det minus 37 grader og en masse sne, nu var det lige under frysepunktet og høj sol. Så det var en rigtig forårs dag. Der er ikke skyggen af sne og i solen og læ er det en 10-15 grader. Så Danmark var koldere og havde mere sne da jeg tog af sted.

Det kommer til at give lidt udfordringer, fordi når deltagerne er samlet den 5. april skulle vi på 3 dags træningstur og sikkerhedskursus, men jeg må finde en alternativ plan de næste dag.

Ellers gik dagen super godt, jeg fik fundet meget af grejet frem og kørte det ud til vandrehjemmet. I morgen kan jeg hente mad, nye telte og pulke, der er kommet op fra Danmark.

De næste dag står på forberedelse. Til jeg skal møde de forventningsfulde deltager.

Dato: 1 april

Dag / Lejr: Forberedelse dag 1.

Pos: Kangerlussuaq

Distance / Højde: —

Føre: —

Vejr: Lige underfrysepunktet, i skygge en minus 5 grader, i solen plus grader. I læ 10-15 grader, skyfrit og høj sol

Sigt: 40-80 km.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020