Vi alle var lykkelige da vi lagde os og sov. Det var hårdt at holde sig oppe, for at få vendt døgn. Tror også min blog i går bar lidt præg af jeg faldt i søvn flere gang mens jeg skrev.

Jeg var godt væk i drømme land fra lidt over 8 til kl. 16. Så kunne jeg ikke holde mig mere. Per var forsvundet ud i fjeldt. Han havde fortalt at han nok ikke kunne sove midt på dagen.

Jeg satte mig i sol ud foran og læste. Det var så varmt at jeg sad i underbukser og t-shirt.

Et stykke tid efter kom der liv i alle. Alle var i højt humør efter en god gang søvn, selv om det var meget varmt i hytten i løbet af dagen. Især for Per og Henrik som havde ligget på sengene. Bjørn og jeg der sov på gulvet havde det bedre. Hytten består kun af et sæt brænder med tagpap på som bliver brændende varmt.

Vi spiste morgenmad og varmede vand til termokanderne. Før vi pakkede sammen og for lod hytten.

Alle hytter forlades i god stand som altid. Men her oppe er der altid gjort klar til at tænde op i kulovnen, fordi hvis man kommer stærkt forkommen om vinteren, skal det være nemt at tænde op. Det vil sige at ovnen er åben for oven, der står en skovlfuld kul ved siden af. Ved siden af ovnen, står der træpinde, der er sat i brændstof, så de er lette at tænde. Tændstikæskerne er der trukket tændstikker halvt ud af, så man kan få fat i dem med forfrosne finger eller med munden.

Vi pakkede kajakkerne og roede af sted 19.10. Det var et herligt vejr. Vi padlede af sted, det tyndede stille og roligt ud i driv isen og der kom isbjerg i sted. Igen var der masse af edderfugle og havterner at se på. Vi padlede en time og holdt en kort pause i kajakkerne. Efter endnu en time kom vi til Fangstmands hytten Elvsborg, en gammel Norsk fangstmandshytte fra 1927. Her holdt vi en lang pause på en times tid. Vi spiste lidt slik, kiks og drak lidt the, osv.

Jeg var ud og lave en vindues ramme, der var faldet af, så vindues skoddet kunne komme på igen.

En dejlig pause og et herligt gensyn med disse gamle perler.

Vi tog dagens sidste rykke, forbi små elvlejer, store klipper, små isbjerg og lidt moskusokser og snehare, før vi kom til Dødemandsbugten, en rigtig historisk sted. Vi lagde til og slog telt og fik noget andet tøj på. Efter en gang knækbrød og hygge, gik vi på opdagelse. Først ved siden af telt, hvor det andet hovedkvarter lå for Slædepatruljen under Anden Verdenskrig fra 1943-44 efter de havde mistet Eskimonæs efter Tyskernes angreb. I dag er der dele af det gamle hovedkvarter tilbage, fundament af et opbevarings skur og et generator skur. Ellers ligger der over 30 gamle eskimo vinterhuse, fra forskellige tidsalder og enkelte teltringe fra sommertelte. Herligt at gå rundt og se på det hele, se på boligerne, deres lossepladser og andre efterladen skaber. Vi var også forbi de gamle forsvars anlæg fra Anden Verdenskrig. Så fedt at gå rundt og lege detektiv. Bare se og gætte på hvordan folk har levet her.

Efter en tur rundt var det tilbage i teltet og sidde. Nu bliver der lavet aftens mad før vi skal seng. Vi har besluttet at ændre rytmen lidt. Så vi går i seng, et par timer efter vi kommer i land. Mens det er koldt og vi har lav sol og ofte ligger i skygge. For at stå lidt før op og have tid til at gå rundt før vi skal af sted igen. Så har vi sol og varme. Vi på regner at padle videre ca. kl. 19 igen.

Endnu en herlig dag. Med let padling og flot natur. Jeg ville ønske jeg kunne vise hvor storslået naturen er, det kan desværre slet ikke fanges på billeder.

Dato: 25-26/7

Dag / Lejr: 3/3

Pos: 74 07 317 / 20 53 190

Distance: 21,4 km

Vejr: 5-12 grader (i solen føles det som 20 grader), let tynd skyer. I starten 4 m/s fra øst. Senere vindstille.

Sigt: 50 km

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020