Dato: 1. sep. 2011
Lejr / dag: Lejr 115  / Dag 150
Finland Lejr 5 / Dag 6
Pos (google):  64 25 05.4 / 24 05 47.5 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  18.2 km (i alt 5191,1 km)
Distance roet i Finland: 220,1 km (i alt)
Rotid: 3t25m (07.15 til 10.40) (Finsk tid +1 time til DK tid)
Vejr: 8/8 lave. 5-8 m/s nordvest. 14 grader
Bølger, 50 -150 cm nordvest
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Det var en kølig aften i går, så lukkede soveposen helt til da jeg lage mig 22.15. Op som altid kl. 6 ud og se på forholdene, skyerne ligger tæt og lavt, samt der er lidt vind. Vejrudsigten siger 3-4 m/s så bør vær ok. Fik gjort klar og kom på vandet i det meget lave vand kl. 07.15 så snart vi kom lidt ud kom der hurtigt bølger og vind. Men vi roede der ud af, bølgerne kom ind skråt bagfra men driller ikke så meget, giver god fart. Men hurtigt som det åbner sig, tog vinden til lå på en 6 m/s og bølgerne byggede på lå på en 70-100 cm med sæt af 150 cm ind i mellem. Men vi kunne holde tempoet, jeg blev ager til ramt af de store bølger og drejet lidt ud af så krævede lidt ekstra styrtag. Rundt ved kap, var det mere voldsomt da det er meget lavvandet og en del sten langt ud. Vi holdt på efter to timer, holdt vi et lille møde på vandet om vi skulle forsætte eller ej, jeg kunne helt klart ikke holde 10 timer, men var meget i tvivl om det var klogt at bruge kræfter på. Peter tjekke vejr, vinden er helt anderledes nu. Nu siger den 6 gående til 11 m/s. Så vinden skulle næsten fordobles. Vi valgte at gå i land, den var en af de sidste oplagte muligheder her. Her lå en bade strand og en lille by. Det tog en lille time at komme ind i bugten, vinden var allerede taget til og vi roede i land med store medbølger. Ved land roede vi ind af en lille kanal for at komme tætter på byen, men her var ingen lejrpladser meget sumpet og højde græs. Så vi roede ud til havet igen og hen på badestranden. Der var helt utroligt lavvandet, så måtte gå i land. Vi kunne slæbe kajakkerne i land efter 3t25m og 18,2 km. Ikke et godt gennemsnit for sep. nu når en ny måned er begyndt. Vi var begge to blevet kolde, så vi havde travlt med at slå lejr. Da jeg rejst teltet tog vinden lidt fandt i telte KNÆK kostede to samleled i hovedstangen, ak nu reparation det var så 26 samleled på turen.

Men var hurtigt til at lave det og kunne få alt i teltet. Vi gav os tid til at pakke ud, før vi gik op mod byen, var en 3 km der op. Byen eller hvad man kalder det er en række gården, huse og hytter ved havet. Vi fandt tankstationen som er det lokale mødested. Det er tank, supermarkede, spisested, osv. Jeg fik mig en svinesnitsel, med bådekartofler og grønsager, samt et par sodavand. Mens vi begge arbejde på computer. Jeg skulle godkende lidt mere til min næste bog, samt lave div. Så hele eftermiddagen gik på tanken, som helt klart er det lokale samle sted, alle typer af mennesker lægger vejen forbi, dette herlige sted.

En anden ting jeg har bemærket i Finland er at jeg aldrig har set så mange sømærker, bøjer, osv. Der er også meget lavvandet, men nogle gange på land er der så mange sømærker ved siden af hinanden at jeg slet ikke kan se hvordan skibene skal vælge. Ud for Raahe i går var der er sted, hvor vi begge var færdige af grin, der var bøjer over alt, sejlrende, fare bøjer, osv. blandet sammen over alt, desværre var det svært at fange på billede. Men det var helt ekstremt, et godt sted til at øve bøjer. Ellers er efteråret ved at bide sig fast, luften er ikke så varm mere, så når solen ikke er fremme, er det køligt. Bladene er begyndt at skifte farve. Så stille og roligt går jeg mod koldere tider.

Resten af dagen skal gå her på tanken og i teltet, skal tidligt i seng, ser ud til vinden skal lægge sig ud på morgen stunden og de næste dag får vi østlig vind, så må vi være lidt mere i læg.

Så lidt af en velkomst til september.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!