Så har jeg fået brugt mit Vasa kajak ergometer godt og grundigt, her op til min tur. Så det er tid til min mening om det.

Anskaffelse af Vasa Trainer kajak ergometer

Min kontakt til Vasa Trainer i USA har virkelig været positiv, de har selvfølgelig hjulpet mig men en særdeles god pris (kunne ikke op nå noget lignende her i EU). Men de har vejledt godt i processen, først  vejledning i købet. Så Regnskab, sendt vejledning hvordan med betaling og kvitteringer, osv. Forsendelse, sendt status og vejledning i hvordan jeg kunne følge min pakker. Et godt møde med Vasa hvor servicen er i højsæde.

Da det så kom til DK, fik jeg en opringning fra et ekspeditions firma, hvor jeg skulle betale moms og told, så blev det leveret næste dag, ved min dør.

Det blev leveret i 3 kasser, med gode vejledninger til samling, mv. Man kan godt se det er udviklet til svømmer, fordi deres medsendte videoer og trænings beskrivelser lægger meget vægt på det, men der er også vejledning til ski-, kano- og kajaktræning.

Den flyder selvfølgelig en del, men kan let rulles ind til siden, da der er små hjul foran, den vejer heller ikke ret meget.

Jeg købte et K1 kajaksæde til den, så det er det jeg har brugt og ikke den medfølgende bænk til svømning, osv. (se billede)

Materialer

Hele maskinen er i en god kvalitet, selv huset hvor vindmøllerne sidder har en ramme af jern ellers er det plastik. Stange man sidder på og del hele er monteret op om, er profil aluminium, som ikke vejer meget, i ende slutter den med et ben af jern. Når man har skruet det hele sammen er det godt solidt.

Min erfaring er at sædet skal placeres helt tilbage og det så er fodstøtte men juster til en så det passer til en. Pagajen er af aluminium og har plast overtræk der er lidt koniske så man let kan holde fast.

Der er en lille computer til at måle det hele med i en rimelig kvalitet. Kan måle tid, distance, gennemsnit tid over 100 eller 500 meter, kraften i taget og længde på taget.

Problemer

  • Fodstøtte, lidt forkert vinkel til min fødder, så har sat liggeunderlag nederst til hælene, nu er den super
  • Computer, super fin, mangler dog lys i displayet.
  • Pagaj, det plastik der sidder på pagejen drejer lidt rundt på stangen. Det medføre at snorene bliver snoet. Så fik sat plastik fast med lidt tape og var opmærksom på at min pagaj ikke drejede rundt, så nu er det problem væk.
  • Snorene, skal man huske at tage pagajen af hver gang så snorene kan sno sig selv ud, gjorder jeg ikke starten med kan medføre at snorene snor så meget at de låser sig selv.

Brug

Den er hurtig at køre ud, og indstille luftmodstanden, og så ro der ud af. Jeg kan godt lide at vindmøller sidder lavt i forhold til andre model jeg har set, gør det let at se over ergometer, da jeg altid ser fjernsyn mens jeg roer. Den lammer selvfølgelige lige som alle romaskiner, men ikke noget der irriter mig.

Computer dækker min behov, med tid og distance, følger dog også med i min kraft i tagene osv.

Men kan let indstille luftmodstanden ned ved vindmøllerne, jo mere man åbner jo mere modstand, 1 er den letteste 7 den hårdeste, jeg roer på 2 hele tiden, den svare bedst til min kadence når jeg roer på vandet.

Oplevelse

Min oplevelse med mit kajak ergometer er at det er utrolig naturtro til en tur i kajakken. Isætning af pagajen og taget følges som om man var på vandet. Man mister dog balance følelsen da det hele står fast.

Jeg har roet de fleste ture mellem 30 og 60 min, hvilket passer mig fint. Jeg har roet en masse intervalprogrammer fra ”Ropro” Jeg har især godt kunne lide T-pyramide og 5 x 6 minutterspyramide. Men der er mange gode.

Tanker

Min tanker er at det virkelig har hjulpet mig i mine forberedelser. Jeg møder mange der har 3-4 kajakker der hjemme, men altid snakker om hvordan de kan komme i form, til sæsonen fordi der er koldt, is og sne. Mit råd ville være sælg en eller to kajakker og køb et kajak ergometer, så kan man altid træne, det er nemt at tage en kort tur og man kan gøre sig klar til sæson.

Det giver dog ikke km, til blære logbogen, men det giver god træning.

Her er en video om VASA kajakergometer, mens jeg testede og trænede til “Skandinavien rundt i kajak”.

Konklusion

Jeg har været virkelig godt tilfreds, jeg kan ikke sammen ligne den med den mange andre mærker der er, da jeg ikke har prøvet dem. Men som jeg kan se er det her lidt billigere og de kan levere hurtigt. Told og moms, er nemt at ordne. Man kan have et kajak ergometer fra Vasa hjemme i stuen for ca. 15.000 kr mod 20.000 kr for de andre jeg har set rundt omkring. (se video fra Vasa herunder)

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!